Αχτσιόγλου: Πλήρης η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, καμία σχέση με την αριστερά

Αχτσιόγλου: Πλήρης η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, καμία σχέση με την αριστερά

Νέες μομφές εναντίον της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ από την Εφη Αχτσιόγλου

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε η ανεξάρτητη βουλευτής, Εφη Αχτσιόγλου εκτιμώντας ότι από την εκλογή της νέας ηγεσίας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει εισέλθει σε φάση «πλήρους πυρηνικής μετάλλαξης».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την άποψή μου από την εκλογή της νέας ηγεσίας και τον τρόπο που κινήθηκε μετά έχει εισέλθει σε μια φάση πλήρους πυρηνικής μετάλλαξης, μιας απομάκρυνσης από θέσεις που δεν έχει καμία σχέση με τις βασικές αρχές και αξίες της αριστεράς. Οπως ξέρετε, δεν είχαμε κάνει καμία δημόσια τοποθέτηση μέχρι που αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε. Προσωπικά τις διαφωνίες μου και τις επιφυλάξεις μου τις εξέφρασα εντός των οργάνων με σκοπό ότι θα ληφθούν υπ′ όψιν για κάποια αλλαγή», είπε η κ. Αχτσιόγλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του AΝΤ1. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε σε μια διαλυτική κρίση μετά τις επιλογές της ηγετικής ομάδας και του κ. Κασσελάκη. Αυτή η μόνιμη θεωρία περί υπονομευτών, περί εσωτερικού εχθρού, μια θεωρία που αντί να λαμβάνει υπ′ όψιν την πολιτική εκτίμηση και κριτική, φρόντιζε συνέχεια να δημιουργεί έναν εσωτερικό αντίπαλο και στοχοποιούσε με χυδαιότατες εκφράσεις. Ολα αυτά είναι φαινόμενα απαξίωσης και εκφυλισμού», πρόσθεσε η ανεξάρτητη βουλευτής.

Σε άλλο σημείο, υπενθύμισε πως ήταν η πρώτη που πήρε τηλέφωνο τον Στέφανο Κασσελάκη μετά τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές, δίνοντάς του συγχαρητήρια αν και «υπήρχαν και επιφυλάξεις για την πορεία που θα ακολουθηθεί, γιατί δεν μίλησε καθόλου πολιτικά την προεκλογική περίοδο».

Αναφορικά με τους λόγους που δεν έλαβε κάποια θέση η ίδια μέσα στο κόμμα δήλωσε: «Φανταστείτε να λάμβανα μια θέση, όπως τομεάρχης Οικονομικών, και μετά να ακούσω αυτά που είπε [ο κ. Κασσελάκης] στον ΣΕΒ για τα εργασιακά, ότι οι εργαζόμενοι δεν δίνουν αρκετά για τον εργοδότη τους. Πώς θα έπρεπε να τοποθετηθώ μετά εγώ; Ή θα έπρεπε να βγω μετά δημόσια και να πω ψέματα, να μιλήσω αντίθετα στη συνείδησή μου, ή θα έπρεπε να “αδειάσω” τον πρόεδρο. Πόσο λάθος θα ήταν αυτό;». 

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερός με την ίδια να απαντά: «Υπάρχει μια ασαφής πολιτική κατεύθυνση, σε μείζονα ζητήματα όπως της εργασίας που για εμάς είναι πυρηνικής σημασίας. Εχουμε ακούσει εξαιρετικά προβληματικές θέσεις που δεν θυμίζουν ΣΥΡΙΖΑ ή αριστερά».

Αναφερομένη στον Αλέξη Τσίπρα η κ. Αχτσιόγλου είπε: «Ο κ. Τσίπρας κάνει την πολιτική του επιλογή. Και στη διάρκεια των εσωτερικών εκλογών έκανε επιλογή μη παρέμβασης, ουδετερότητας. Μαζί έχουμε συμπορευτεί σε δύσκολες στιγμές για τη χώρα και τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι μια πορεία που εγώ θα τιμώ πάντα. Κάναμε μια επιλογή συνείδησης, όπως και χιλιάδες στελέχη που υποχωρούν από τις γραμμές τους για συγκεκριμένους πολιτικούς λόγους αλλά και για λόγους ύφους και ήθους».

Για τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα των «11», η κ. Αχτσιόγλου αποκάλυψε ότι «ως προς το όνομα, θα κάνουμε τη Δευτέρα τις σχετικές ανακοινώσεις. Θα βάλουμε μπροστά το ζήτημα της κλιματικής κρίσης, ζητήματα εργασίας στη νέα εποχή, ζητήματα λειτουργίας του κράτους και της οικονομίας, με την έννοια του παραγωγικού μοντέλου […] Υπάρχει πραγματικά μεγάλη ανάγκη για μια τέτοια σοβαρή εκπροσώπηση και έκφραση της αντίθετης άποψης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT