Χαρίτσης για Κασσελάκη: Ηρθε σαν «Μεσσίας» – Δεν μπορούσαμε να βλέπουμε άλλο τον εκφυλισμό του χώρου

Χαρίτσης για Κασσελάκη: Ηρθε σαν «Μεσσίας» – Δεν μπορούσαμε να βλέπουμε άλλο τον εκφυλισμό του χώρου

«Το πρώτο βήμα είναι η συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και στη συνέχεια θα γίνει ό,τι πρέπει και όπως πρέπει. Δεν είναι απλή υπόθεση να φτιάξεις ένα κόμμα», εξήγησε.

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δριμεία κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη άσκησε ο πρόεδρος της νέας Κ.Ο. των 11 αποχωρησάντων βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον ΑΝΤ1.

Αναφερόμενος στους λόγους αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χαρίτσης στράφηκε κατά του νέου προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας πως καθοριστικό ρόλο για τις αποφάσεις διάσπασης έπαιξαν «και το ύφος και το ήθος». «Εχει να κάνει με το πώς διοικείς ένα κόμμα, πώς απευθύνεσαι στην κοινωνία. Δεν έρχεται ο “μεσσίας” και αδιαμεσολάβητα απευθύνεται στον λαό. Είναι και θέμα για το μήνυμα πολιτικού περιεχομένου που εκπέμπεται», εξήγησε.

«Ημασταν στον ΣΥΡΙΖΑ από τα γεννοφάσκια μας. Εχουμε δώσει μάχες και αυτό ήταν το σπίτι μας. Δεν ήταν καθόλου εύκολη απόφαση να φύγουμε από το σπίτι μας. Ηταν επώδυνη και πολιτικά βεβαίως και σε προσωπικό επίπεδο η απόφαση, ακριβώς επειδή έχουμε όλη αυτή τη διαδρομή στον συγκεκριμένο χώρο», επισήμανε.

Και συμπλήρωσε: «Φύγαμε γιατί δεν μπορούσαμε να βλέπουμε άλλο τον εκφυλισμό του χώρου. Βλέπαμε το τελευταίο διάστημα μια απαξίωση. Επρεπε να υπερασπιστούμε την κληρονομιά μας και όσα πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια».

Ο Αλέξης Χαρίτσης υποστήριξε ότι πιο σημαντικό είναι το μέλλον. «Εχει σημασία πώς θα παρουσιάσουμε ένα σχέδιο που έχει ανάγκη ο τόπος, και αυτό δεν μπορεί να γίνει σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ». «Γίνεται μεγάλη συζήτηση για το όνομα. Σίγουρα έχει έναν συμβολισμό, αλλά σημασία έχει το περιεχόμενο. Σημασία δεν έχει πώς σε λένε, αλλά τι λες. Αυτό είναι το μείζον. Εμείς θα έχουμε πολιτικό πρόσημο και αυτό είναι η Αριστερά», συμπλήρωσε. 

«Πρέπει να προχωράμε χωρίς βιασύνη. Το πρώτο βήμα είναι η συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και στη συνέχεια θα γίνει ό,τι πρέπει και όπως πρέπει. Δεν είναι απλή υπόθεση να φτιάξεις ένα κόμμα», ανέφερε ο κ. Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας ότι «σημασία για εμάς έχει η κοινοβουλευτική παρουσία και η επαφή και η επικοινωνία με την κοινωνία».

Σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Χαρίτσης είπε ότι «είναι σεβαστή η στάση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά εμείς έπρεπε να πάρουμε τις αποφάσεις μας αυτονόμως και αυτοβούλως. Δεν έχω επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα μετά την αποχώρησή μου από τον ΣΥΡΙΖΑ».

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT