Με το βλέμμα στα γκάλοπ η Νέα Αριστερά

Με το βλέμμα στα γκάλοπ η Νέα Αριστερά

Σήμερα το «βάπτισμα του πυρός» στη Βουλή, με το βάρος της εκπροσώπησης του νέου σχήματος να αναλαμβάνουν Τσακαλώτος και Τζανακόπουλος

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον διπλό συμβολισμό του ανθρώπου που προχωράει και δεν μένει στάσιμος, αλλά και του βέλους που στοχεύει αριστερά, η νέα κοινοβουλευτική ομάδα, υπό τον Αλέξη Χαρίτση, επιχείρησε μέσω του λογοτύπου, σε κόκκινο και πράσινο φόντο, να δώσει το στίγμα του ξεκινήματός της. Από τη στιγμή που οι έρευνες έχουν δείξει πως περίπου οι μισοί ψηφοφόροι που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές είναι απογοητευμένοι από τη νέα ηγεσία, οι «11» ευελπιστούν πως υπάρχει μια καλή βάση. Προβλέψεις για δημοσκοπικά ποσοστά δεν κάνουν, καθώς θεωρούν πως το τοπίο στην Κεντροαριστερά εξακολουθεί να αποτελεί «κινούμενη άμμο», ενώ προσβλέπουν και σε περαιτέρω προσχωρήσεις το επόμενο διάστημα.

Ούτε το «Εμπρός Αριστερά» αλλά ούτε και το «Πράσινη» ή «Οικολογική Αριστερά» προκρίθηκαν τελικά, καθώς τα στελέχη που στήριξαν το τελικό όνομα εκτίμησαν πως ο προσδιορισμός «νέα» είναι ισχυρός και συμπεριληπτικός. Στο Σεράφειο τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν τα «γεννητούρια» του νέου εγχειρήματος. Το «βάφτισμα του πυρός» οι «11» θα το λάβουν σήμερα, στη συζήτηση για το φορολογικό. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος έχει οριστεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και εισηγητής ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Θα ασκηθεί κριτική στην κυβέρνηση για βίαιη φορολόγηση από τους έμμεσους φόρους, για την απουσία των ελεγκτικών μηχανισμών, ενώ θα κατατεθεί και μια πρώτη δέσμη προτάσεων που θα ολοκληρωθεί στη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Χαρίτσης για Τσίπρα

Μετά και την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα από την Ιταλία, που μιλούσε για τους κινδύνους από τον πολυκερματισμό του προοδευτικού χώρου, ο Αλέξης Χαρίτσης στον ρ/σ Παραπολιτικά FM ερωτήθηκε αν η Νέα Αριστερά είναι ανοιχτή στον πρώην πρωθυπουργό: «Το κόμμα μας είναι μια νέα προσπάθεια, δεν θέλουμε ούτε την αναπαλαίωση του παλιού ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως όλοι μας κουβαλάμε την κληρονομιά μας», δήλωσε, προκαλώντας ερωτήματα. Πηγές της Νέας Αριστεράς διευκρίνιζαν πως η απάντηση δεν αφορούσε τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά αποκλειστικά το καινούργιο ξεκίνημα που επιχειρείται, επισημαίνοντας πως είναι κάτι που έχει ειπωθεί πολλές φορές. Συμπλήρωναν μάλιστα πως ο επικεφαλής της Κ.Ο. τόνισε πως όσοι πιστοί μπορούν να προσέλθουν στη Νέα Αριστερά, καθώς παραμένουν ανοιχτοί στις συνεργασίες.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ που διαλύεται έκανε λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Open, τονίζοντας πως δεν φταίει μόνο ο Κασσελάκης. «Ολοι έχουμε ευθύνη και ο Αλέξης Τσίπρας ένα μεγάλο μέρος αυτής». Για το ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως έπειτα από συζητήσεις μπορεί να βρεθούν συμβιβασμοί, σημειώνοντας πως «υποστηρίζω εδώ και χρόνια το κόκκινο, κόκκινο, πράσινο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή