Επεισόδια στου Ρέντη: Στο μικροσκόπιο των Αρχών τέσσερα ακόμη άτομα

Επεισόδια στου Ρέντη: Στο μικροσκόπιο των Αρχών τέσσερα ακόμη άτομα

3' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στοιχεία για τουλάχιστον τέσσερα ακόμη άτομα που συμμετείχαν, όπως και ο 18χρονος, στις επιθέσεις κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ την Πέμπτη στου Ρέντη έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί της Ασφάλειας. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για νεαρούς, ορισμένοι από τους οποίους φέρεται να συνδέονται με σύνδεσμο οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού στη Δυτική Αττική. Οπως εξάλλου και ο συλληφθείς για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού.

Τα στελέχη της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας φέρεται να γνωρίζουν την ταυτότητά τους και να βρίσκονται στη διαδικασία συλλογής προανακριτικού υλικού, που θα επιτρέψει την έκδοση ενταλμάτων και τελικά τη σύλληψή τους.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξουν εξελίξεις τις αμέσως επόμενες ημέρες, με τις υποδιευθύνσεις Δίωξης Ναρκωτικών και Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος να συνδράμουν τις έρευνες.

Ο «καθοδηγητής»

Σύμφωνα με μία εκδοχή, οι ύποπτοι δεν είχαν ηγετικό ρόλο στην οργάνωση των επεισοδίων, αλλά μετείχαν ενεργά, όπως ακριβώς και ο συλληφθείς, στην επίθεση κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι γνωστή στην ΕΛ.ΑΣ. είναι η ταυτότητα και του προσώπου που στην προανακριτική απολογία του ο 18χρονος περιέγραψε ως «καθοδηγητή».

Πρόκειται για αρχηγικό μέλος συνδέσμου οργανωμένων οπαδών απ’ όπου ο 18χρονος και οι φίλοι του προμηθεύτηκαν τα εισιτήρια. Ανακρινόμενος άλλωστε ο νεαρός αποκάλυψε ότι είχε μπει στο κλειστό γήπεδο του Ρέντη για την αναμέτρηση βόλεϊ ανδρών Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού με «μηδενικό εισιτήριο». Δηλαδή πρόσκληση, που η επίσημη ομάδα είχε διανείμει στους οργανωμένους οπαδούς της.

Ηδη από το βράδυ της Παρασκευής η ΕΛ.ΑΣ. διέθετε –από πληροφοριοδότες– στοιχεία για την ταυτότητα δύο ατόμων που ήταν ύποπτα για συμμετοχή στα δραματικά γεγονότα. Από τα επίσημα δικαστικά έγγραφα προκύπτει ότι μερικές ώρες αργότερα, ήτοι το μεσημέρι του Σαββάτου, αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών (χειρίστηκαν το σκέλος της απόπειρας ανθρωποκτονίας του αστυνομικού) προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ τον έναν από αυτούς, έναν 26χρονο κάτοικο Περιστερίου, για τον οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι συνδέεται με τον τραυματισμό του αστυφύλακα.

Εξεταζόμενος, παραδέχθηκε ότι πήγε νωρίτερα στο κλειστό του Ρέντη για να μεταφέρει τα πανό της ομάδας. Ισχυρίστηκε ότι κατά την παραμονή του στο σημείο πληροφορήθηκε από άλλα άτομα ότι επρόκειτο να γίνει επίθεση στα ΜΑΤ, καθώς και ότι ο ίδιος αποχώρησε πριν ξεσπάσουν επεισόδια.

Οι αστυνομικοί φέρεται να γνωρίζουν την ταυτότητά τους και να βρίσκονται στη διαδικασία συλλογής προανακριτικού υλικού, που θα επιτρέψει την έκδοση ενταλμάτων.

Ο δεύτερος ύποπτος ήταν ο 18χρονος συλληφθείς. Εντοπίστηκε στο σπίτι της συντρόφου του στο Ζεφύρι και προσήχθη κι αυτός στα γραφεία της Ασφάλειας. Η σύντροφός του εξεταζόμενη επιβεβαίωσε στους αστυνομικούς ότι ο 18χρονος είχε πάει μαζί με τον ανήλικο αδελφό του στο γήπεδο, καθώς και ότι επιστρέφοντας ήταν αγχωμένος για το ενδεχόμενο να έχουν μείνει αποτυπώματά του σε καπνογόνο που «είχε πιάσει με τα χέρια του για μικρό χρονικό διάστημα και το οποίο του είχε δώσει ένα άγνωστο άτομο λίγο πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια».

Η ομολογία

Ενώπιον των αστυνομικών και υπό καθεστώς πανικού, ο 18χρονος ομολόγησε ότι αυτός ενεργοποίησε τη ναυτική φωτοβολίδα, εκτοξεύοντάς την κατά του αστυνομικού, ενώ κατονόμασε δύο φίλους του, μαζί με τους οποίους είχε πάει στο γήπεδο για τον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού.

Είπε ακόμη ότι ένα άτομο, στο οποίο απέδωσε ρόλο οργανωτή, αποφεύγοντας ωστόσο να το κατονομάσει, έδωσε το σύνθημα της επίθεσης λέγοντάς τους «πάμε έξω στους μπάτσους». Ο συλληφθείς περιέγραψε ότι το ίδιο πρόσωπο του έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα, δείχνοντάς του πώς να την ενεργοποιήσει:

«Πάρ’ τη αυτή εδώ, βγάλε το καπάκι που έχει από πίσω, τράβα το σχοινί και στόχευσε τους μπάτσους». Τα πολεμοφόδια ήταν κρυμμένα στο parking. Μετά την επίθεση ο 18χρονος επέστρεψε στις κερκίδες του γηπέδου και εκμυστηρεύτηκε στους φίλους του και τον ανήλικο αδελφό του ότι είχε χτυπήσει τον αστυφύλακα. Απολογούμενος είπε ότι ο φερόμενος ως οργανωτής αποχώρησε από το γήπεδο και δεν ήταν μεταξύ των 424 προσαχθέντων.

Οι φίλοι και συγγενείς του 18χρονου, έξι τον αριθμό, εξετάστηκαν από τους αστυνομικούς και επιβεβαίωσαν ότι ο συλληφθείς τούς είχε ομολογήσει ότι αυτός είχε ρίξει τη ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό, τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Πριν από τη σύλληψή του ο καθ’ ομολογία δράστης προσπάθησε να κρύψει τα ίχνη του. Αλλαξε τηλέφωνο, έσβησε τις φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στα κοινωνικά δίκτυα και έπλυνε τα ρούχα που φορούσε το βράδυ της Πέμπτης. Χθες, οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Πειραιά ο οποίος του άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, με την απολογία του να έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT