Οι διακοπές φέρνουν σενάρια

Οι διακοπές φέρνουν σενάρια

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν σαν παβλοφική αντίδραση, τα σενάρια για πιθανό ανασχηματισμό τής εκάστοτε κυβέρνησης έρχονται στο προσκήνιο κάθε φορά που ο επικεφαλής της φεύγει για ολιγοήμερες διακοπές. Σενάρια για κυβερνήσεις «του βουνού» ή «της παραλίας», αναλόγως του τόπου που επιλέγεται για τη μικρή ανάπαυλα. Συνοδευόμενα από την κλασική διατύπωση ότι «ο πρωθυπουργός θα αξιοποιήσει την ηρεμία του βουνού ή του νησιού (αναλόγως) για να αξιολογήσει και να βαθμολογήσει τους υπουργούς του». Η παρούσα συγκυρία δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Σενάρια ανασχηματισμού για άλλη μια φορά έκαναν την εμφάνισή τους. Δεν θα μπορούσαν παρά να διαψευσθούν, βεβαίως. Πάντως, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση έχει πίσω της μόλις λίγους μήνες ζωής και μπροστά της σημαντικό νομοθετικό έργο. Συνδυασμός που καθιστά τουλάχιστον άκαιρη οποιαδήποτε συζήτηση για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Η λύση του δανεισμού

Γιατί δάνειο και όχι δωρεά; Αυτό ήταν το ερώτημα πολλών στο άκουσμα της είδησης ότι ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε δανεισμό προς τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες μισθοδοσίας στα κομματικά μέσα ενημέρωσης. Κομματικές πηγές της Κουμουνδούρου διευκρινίζουν ότι δεν επιτρέπεται δωρεά ποσού άνω των 20.000 ευρώ και για να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο επελέγη η λύση του δανεισμού.

«Στοκ επεισόδια»

Πάντως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φροντίζει –τουλάχιστον επικοινωνιακά– να είναι παρών, παρά τη μετάβασή του στις ΗΠΑ για τις γιορτές. Ετσι, η ανάρτησή του τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων για τη βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και τη συνάντηση με αστέγους τις παραμονές της μεγάλης γιορτής σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τους πολιτικούς αντιπάλους. Οπως έλεγαν χαρακτηριστικά, χρησιμοποιώντας τηλεοπτική ορολογία, «ο Κασσελάκης “γράφει” στοκ επεισόδια για να “παίζουν”, καθώς εξαιτίας της απουσίας του δεν μπορεί να τροφοδοτεί την επικαιρότητα με “φρέσκο” υλικό».

Δώρα στα παιδιά

Προγραμματισμένη ήταν η επίσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη στη Θεσσαλονίκη τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, έσπευσαν να απαντήσουν από τη Χαριλάου Τρικούπη σε όσους –κακοπροαίρετα– σχολίαζαν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έσπευσε στο λαϊκό προσκύνημα για τον Βασίλη Καρρά. Ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος χθες επισκέφθηκε το Ιπποκράτειο νοσοκομείο και έδωσε δώρα στα παιδιά που νοσηλεύονται στο Ογκολογικό Τμήμα, μίλησε με όρους ολικής επαναφοράς του ΠΑΣΟΚ για προτεραιότητα στην αναγέννηση του ΕΣΥ. Σήμερα θα δώσει το «παρών» στην ορκωμοσία του νέου δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT