Στο τελευταίο αντίο

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξόδιο ακολουθία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, που τραυματίσθηκε θανάσιμα στα επεισόδια στο κλειστό γήπεδο του Ρέντη, θα παραστεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη. Στη συμπρωτεύουσα επέστρεψε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, που επίσης θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του 31χρονου αστυνομικού. Χθες το απόγευμα αναχώρησε από την Αθήνα για τη Θεσσαλονίκη η διμοιρία του Γιώργου Λυγγερίδη. Οι συνάδελφοί του, που βρίσκονταν δίπλα του τη βραδιά που δέχτηκε το μοιραίο χτύπημα, θα συνοδεύσουν τη σορό του στο κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη, όπου θα γίνει η ταφή.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ»

Το «όλον ΠΑΣΟΚ», και όχι μόνον, βρέθηκε χθες στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, όπου έγινε η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα. Η νίκη της Αθήνας είναι για το κόμμα ένα πολύ σημαντικό γεγονός. Πολλά στελέχη πιστεύουν ότι μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για την οριστική «ολική επαναφορά» του κόμματος. Ετσι, τον Νίκο Ανδρουλάκη συνόδευσε σχεδόν σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα, σε μια πραγμάτωση του παλαιού συνθήματος «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό». Δίπλα στον νέο δήμαρχο και ο Χρήστος Πρωτόπαπας, που αθόρυβα βρέθηκε στο πλευρό του Χάρη Δούκα σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, συμβάλλοντας και αυτός στο επιτυχές εκλογικό αποτέλεσμα.

Διάσταση απόψεων

Με αφορμή την αλλαγή σκυτάλης επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η διαφορετική προσέγγιση για την κατάσταση στην Αθήνα ανάμεσα στον τέως και στον νυν δήμαρχο. Ο Κώστας Μπακογιάννης στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «ο πήχυς είναι πλέον ψηλά. Εκεί που υποσχεθήκαμε ότι θα τον ανεβάσουμε». Ο Χάρης Δούκας δεν δείχνει να το συμμερίζεται. «Με ενοχλεί να περπατώ σε ακάθαρτους δρόμους και πλατείες, ανάμεσα σε πλημμυρισμένους κάδους απορριμμάτων στις γειτονιές, σε σκοτεινές συνοικίες», σημείωσε.

Κάν’ το όπως ο πρόεδρος

Στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι ο νέος πρόεδρος περνάει με επιτυχία «γραμμή» στα στελέχη. Ή αυτό ή «όταν λείπει ο γάτος…». Ετσι, μια σειρά από στελέχη, ακολουθώντας το παράδειγμα του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος επέλεξε να ταξιδέψει στο εξωτερικό για τις γιορτές, αξιοποίησαν το παράδειγμα ή την ευκαιρία και έχουν επίσης φύγει για ολιγοήμερες διακοπές και μάλιστα σε πόλεις του εξωτερικού. Το κόμμα αλλάζει και όλοι σπεύδουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή