Στις 10.00 η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τα μέτρα κατά της ακρίβειας

Στις 10.00 η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τα μέτρα κατά της ακρίβειας

Μετά τη σύσκεψη για τα μέτρα κατά της ακρίβειας θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, για να γίνει εξειδίκευση των μέτρων

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10.00 θα προεδρεύσει σε σύσκεψη για μέτρα κατά της ακρίβειας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επίσης, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά.

Μετά τη σύσκεψη για τα μέτρα κατά της ακρίβειας θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, για να γίνει εξειδίκευση των μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει ρύθμιση για τις προωθητικές ενέργειες, η οποία θα κινείται σε δύο βασικούς άξονες:

Πρώτον, μείωση του ποσού που δίνουν οι προμηθευτές για προσφορές μέσω πιστωτικών σημειωμάτων, το οποίο θα κυμαίνεται περίπου στο 30%-35%. Ετσι, εάν για παράδειγμα σήμερα ένας προμηθευτής περνάει μέσω πιστωτικών σημειωμάτων εκπτώσεις που ανέρχονται στο 35% της αξίας, θα μπορεί, με βάση τη νέα ρύθμιση, να παρέχει εκπτώσεις μέσω πιστωτικών σημειωμάτων μέχρι το πλαφόν που θα οριστεί (10%-15%) και το υπόλοιπο (20% -25%) θα υποχρεούται να το περνάει ως μόνιμη μείωση τιμής στο τιμολόγιο πώλησης προς το λιανεμπόριο.

Δεύτερον, ένα προϊόν που έχει ανατιμηθεί δεν θα επιτρέπεται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να τίθεται σε καθεστώς προωθητικής ενέργειας.

Τα μέτρα για τις προσφορές θα αφορούν –σε πρώτη φάση τουλάχιστον– απορρυπαντικάκαθαριστικάκαλλυντικάείδη ατομικής υγιεινής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» θα περιληφθούν τελικά και οι βρεφικές πάνες, οι οποίες αρχικά ήταν εκτός της σχετικής συζήτησης.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται, επίσης, οι ανακοινώσεις που θα έχουν στόχο τη μείωση στην τιμή του βρεφικού γάλακτος.

«Για τον καλύτερο ανταγωνισμό στην αγορά»

Ο υπουργός Επικρατείας είπε χθες, Τρίτη, ότι η κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς μέτρα για να τιθασεύσει την ακρίβεια, για την οποία εκτίμησε πως είναι το σημαντικότερο πρόβλημα για την ελληνική οικογένεια. Τόνισε ότι η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει με αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις και είπε ότι σήμερα, Τετάρτη, θα ανακοινωθούν μέτρα για τον καλύτερο ανταγωνισμό στην αγορά προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες καθαρότερων τιμών και να λειτουργεί η αγορά όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή