Νέα Αριστερά: Πρώτη πανελλαδική σύσκεψη, πρώτο βήμα για τη συγκρότηση κόμματος

Νέα Αριστερά: Πρώτη πανελλαδική σύσκεψη, πρώτο βήμα για τη συγκρότηση κόμματος

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης θα ανοίξει τις εργασίες του διημέρου το απόγευμα στις 18:30

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πρώτη σύσκεψη στελεχών από όλη την Ελλάδα προχωρά η Νέα Αριστερά την Παρασκευή και το Σάββατο στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. 

Οπως αναφέρουν πηγές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των «11», αυτό θα είναι και το πρώτο βήμα της οργανωτικής συγκρότησης καθώς από αυτή την διαδικασία θα προκύψει ο οδικός χάρτης ως την πανελλαδική συνδιάσκεψη που προγραμματίζεται στα τέλη Φεβρουαρίου

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν στελέχη Κ.Ε. που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, πρώην βουλευτές, συνδικαλιστές, αιρετοί της αυτοδιοίκησης, ακαδημαικοί  και στελέχη που προέρχονται από τον χώρο της νεολαίας.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης θα ανοίξει τις εργασίες του διημέρου το απόγευμα της Παρασκευής στις 18:30. Ο Νάσος Ηλιόπουλος θα είναι ο δεύτερος ομιλητής και θα περιγράψει τον οδικό χάρτη στην πορεία της συγκρότησης. 

Για την πανελλαδική σύσκεψη που ξεκινά σήμερα, η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Εφη Αχτσιόγλου, δήλωσε, μιλώντας στο Attica, ότι «κάνουμε μία νέα αρχή, ένα ξεκίνημα. Μετά την πρώτη μας πανελλαδική σύσκεψη θα ακολουθήσουν ανοιχτές συνελεύσεις σε όλη τη χώρα, στις οποίες θα έρθουμε σε επαφή με τους πολίτες προκειμένου να στηθεί το εγχείρημά μας σε στέρεα πόδια. Αυτό που έχει ανάγκη ένα κόμμα είναι η επαφή με τον κόσμο, ιδιαίτερα ένα κόμμα της Αριστεράς που θέλει να δομείται από τα κάτω προς τα πάνω».

Επισήμανε, ακόμα, ότι «είμαστε μία καινούργια πολιτική δύναμη που ξεκινάμε από την Αριστερά και επιδιώκουμε να απαντήσουμε με τον πλέον προοδευτικό τρόπο στα σύγχρονα προβλήματα των πολιτών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή