Μαρινάκης για Σαμαρά: «Είχε επιλέξει την αποχή για το σύμφωνο συμβίωσης το 2015»

Μαρινάκης για Σαμαρά: «Είχε επιλέξει την αποχή για το σύμφωνο συμβίωσης το 2015»

«Η αποχή είναι μια στάση. Ο κ. Σαμαράς ως έμπειρος κοινοβουλευτικός το γνωρίζει. Το είχε κάνει στο σύμφωνο συμβίωσης το 2015», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση για το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια.

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις αναφορικά με τη στάση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του υπ. Επικρατείας Μάκη Βορίδη και την αποχή για τους διαφωνούντες κυβερνητικούς βουλευτές, στην οποία είχε αναφερθεί ο πρωθυπουργός. 

Οσον αφορά τον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε: «Διατύπωσε απόψεις που έχει ξαναδιατυπώσει. Είναι ξεκάθαρο αυτό που είπε ο πρωθυπουργός ως προς την αποχή. Είναι αυτός που εισηγείται και ζητάει από τους βουλευτές να υπερψηφίσουν. Η αποχή είναι μια στάση. Ο κ. Σαμαράς ως έμπειρος κοινοβουλευτικός το γνωρίζει. Το είχε κάνει στο σύμφωνο συμβίωσης το 2015, είχε επιλέξει την αποχή».

«Ζητάμε την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά από την καταψήφιση καλύτερη η αποχή», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με την αναφορά του πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαμαράς σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε αφήσει αιχμές κατά του πρωθυπουργού για την «προτροπή» του σε αποχή, διερωτώμενος: «Λέμε στον ελληνικό λαό να μην απέχει, αλλά σε βουλευτές και υπουργούς να απέχουν;».

Απαντώντας σχετικά με δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2015, ο οποίος αναφορικά με την ψήφιση για το σύμφωνο συμβίωσης είχε πει ότι «το ψήφισα και σε αυτές τις δύσκολες περιπτώσεις, δεν πρέπει κανείς να κρύβεται, ο κάθε ένας πρέπει να έχει το θάρρος της γνώμης του», ο Παύλος Μαρινάκης είπε για τον πρωθυπουργό ότι είναι «συνεπής σε αυτό που είχε εφαρμόσει και το 2015 ως μειοψηφία τότε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. Εξελέγη πρόεδρος και ως πρωθυπουργός εφάρμοσε μια σειρά από παρεμβάσεις για τη ΛΟΑΤΚΙ. Προφανώς το επαναλαμβάνω, ο πρωθυπουργός ζητάει την υπερψήφιση. Αλλά προφανώς δεν τον είχαν ρωτήσει για αυτούς που καταψήφισαν. Από την καταψήφιση είναι προτιμότερη η αποχή. Και το 2015 και τώρα τηρείται μια παράδοση στον χώρο της Ν.Δ. μη επιβολής κομματικής πειθαρχίας».

Σε σχέση με τις ενστάσεις του Μάκη Βορίδη, ο κ. Μαρινάκης επισήμανε ότι «ο υπουργός Επικρατείας έχει εκφράσει από την πρώτη στιγμή κάποιες απόψεις με τα επιχειρήματα που εκείνος θεωρεί σωστά. Αυτό δεν αποτελεί κάποια είδηση. Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε, απάντησε ως προς τις συλλογικές αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου. Επίκειται μια σειρά από συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου. Δεν έχω κάτι περισσότερο να σας πω».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή