Μητσοτάκης στο Bloomberg: «Νόμος του κράτους τον Φεβρουάριο η ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια»

Μητσοτάκης στο Bloomberg: «Νόμος του κράτους τον Φεβρουάριο η ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια»

«Την ερχόμενη εβδομάδα έρχεται στο υπουργικό συμβούλιο» - «Πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για την ελληνική οικονομία», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε συνέντευξη στο δίκτυο του Bloomberg και στη δημοσιογράφο Francine Lacqua, από το Νταβός, όπου βρίσκεται για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συζήτηση για ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια στο υπουργικό συμβούλιο και ότι είναι αισιόδοξος πως θα ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο τον Φεβρουάριο

Οσον αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για την ελληνική οικονομία. Η οικονομία αναπτύσσεται καλύτερα από τον μέσο όρο της Ε.Ε. και για αυτό η χώρα μπορεί να προσελκύσει πολλές ξένες επενδύσεις. Υπάρχουν ανησυχίες, αλλά είμαι αισιόδοξος».

«Πρέπει να συνεχίσουμε να παράγουμε πλεόνασμα και με τη βιώσιμη ανάπτυξη αυτό είναι εφικτό», συμπλήρωσε, λέγοντας ότι «μειώσαμε τους φόρους, βελτιώσαμε το επενδυτικό περιβάλλον, βελτιώσαμε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό». 

Για τη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα: «Το θέμα της ισότητας στον γάμο θα συζητηθεί και έπειτα από δημόσια διαβούλευση θα οδηγηθεί στο Κοινοβούλιο. Είναι σημαντικό ζήτημα για πολλούς πολίτες. Δεν έχω επιβάλει πειθαρχία στο κόμμα μου. Υπάρχει για την ώρα ένα υγιές ντιμπέιτ». Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια αναμένεται να γίνει νόμος του κράτους μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου. 

Σε ό,τι αφορά την επικείμενη εισαγωγή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στο χρηματιστήριο της Αθήνας, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε μέχρι στιγμής υπάρχουν σημαντικές συμμετοχές και ενδιαφέρον. Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί, δήλωσε, επιβεβαιώνοντας ότι το IPO θα λάβει χώρα τους πρώτους μήνες του 2024. Επεσήμανε παράλληλα ότι το αεροδρόμιο έχει επωφεληθεί από την αύξηση του τουρισμού και ότι έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις στις υποδομές στην Αθήνα και την Ελλάδα. «Εστιάζουμε στον βιώσιμο τουρισμό», τόνισε.

Για τη διαδικασία αποεπένδυσης του ΤΧΣ από τις συστημικές τράπεζες, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι υπάρχει αλλαγή κλίματος σε σχέση με τα περασμένα χρόνια, όταν επικρατούσε διάχυτη ανησυχία για το μέλλον του ελληνικού τραπεζικού τομέα. Τώρα, όμως, σημείωσε πως έχει μειωθεί το ποσοστό των κόκκινων δανείων και όλα δείχνουν πολύ αισιόδοξα. Σε ό,τι αφορά την Τράπεζα Πειραιώς δήλωσε ότι δεν γνωρίζει το ακριβές ύψος του μεριδίου του ΤΧΣ που θα διατεθεί στο επενδυτικό κοινό, «αλλά θα είναι σημαντικό μερίδιο».

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή