Βουλή: Ομοφοβικό παραλήρημα του προέδρου του Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα

Βουλή: Ομοφοβικό παραλήρημα του προέδρου του Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα

Την αντίδραση του προεδρείου και κομμάτων της Βουλής προκάλεσε η ακραία φρασεολογία που χρησιμοποίησε στην Oλομέλεια, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας.

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντίδραση του προεδρείου και κομμάτων της Βουλής προκάλεσε η ακραία φρασεολογία που χρησιμοποίησε στην Oλομέλεια, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας, ο οποίος αξιοποίησε τη συνεδρίαση για να αναφερθεί στην επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Μας κατηγορούν ότι είμαστε ομοφοβικοί, γιατί είμαστε από αυτούς που σπρώχνουμε αντί να μας σπρώχνουνε. Για όνομα του Θεού, θα φτάσουμε να ντρεπόμαστε που είμαστε straight», είπε αρχικά ο κ. Στίγκας.

Επιπλέον, εμφανίζοντας μια φωτογραφία ενός ομόφυλου ζευγαριού με δύο παιδιά είπε «βλέπουμε δύο μαντράχαλους με δύο παιδάκια. Αυτή εδώ η φωτογραφία δεν είναι φυσιολογική. Αποτελεί ντροπή για το ανθρώπινο είδος». Σε εκείνο το σημείο διαμαρτυρήθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τον Βασίλη Στίγκα να απαντά «είστε κόμμα τρανς».

«Δεν μπορώ να επιτρέψω μέσα στο Kοινοβούλιο να ακούγονται εκφράσεις, όπως ακούστηκαν. Παρακαλώ να ανακαλέσετε», είπε ο προεδρεύων Γιώργος Γεωργαντάς.

Ακολούθως είπε: «Μπορεί να ανοίγετε ένα παράθυρο στην παιδοφιλία αφού κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι δεν είναι συγχρόνως και παιδόφιλο» και σε άλλο σημείο ανέφερε «σε λίγο θα αρχίσουμε οι straight να νιώθουμε ενοχές επειδή δεν είμαστε ομοφυλόφιλοι. Βεβαίως μας κατηγορούν όλοι ότι είμαστε ομοφοβικοί. Από που και ως που; Γιατί είμαστε από αυτούς που σπρώχνουμε αντί να μας σπρώχνουν; Για όνομα του Θεού. Θα φτάσουμε να ντρεπόμαστε».

Ο κ. Στίγκας αν και δήλωσε ότι ανακαλεί, συνέχισε λέγοντας: «Πρέπει να αντισταθούμε. Κι εσείς κύριοι της Νέας Δημοκρατίας να μην ακούτε κανέναν και να είστε εδώ να μιλήσετε και να καταψηφίσετε αυτό το νομοσχέδιο. Θα πω κάτι που δεν είναι δικό μου. Το είπε ο Σαράντης Καργάκος, ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος, ένας μεγάλος Έλληνας, που ανέφερε ότι ”ζούμε στην εποχή της εκπούστευσης και της εκπόρνευσης του έθνους μας, σπεκουλαδόροι και κίναιδοι διευθύνουν τη χώρα”. Με αφορμή το θάνατο ενός ηθοποιού, είχε γράψει ”εσείς επιλέξατε να δηλητηριάσετε τη μνήμη των ανθρώπων, για να καθιαγάσετε το πισωγλέντικο, με κίβδηλα δάκρυα και εξίσου κίβδηλη ανθρωπιά”».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT