Θεωρείο: «Breakfast» με αποκαλύψεις

Θεωρείο: «Breakfast» με αποκαλύψεις

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διάθεση για αποκαλύψεις είχε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης κατά τη διάρκεια του πρωινού εργασίας που είχαν χθες Ελληνες και Κύπριοι βουλευτές στο Στρασβούργο. Ο Κύπριος πρόεδρος αποκάλυψε πως, όταν ήταν διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Νίκου Αναστασιάδη, είχε επισκεφθεί τον Κύπριο πρόεδρο ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για να του ζητήσει την –αυτονόητη– στήριξη για την προεδρία της Κομισιόν και μαζί μία… χάρη. Ο Γιούνκερ ζήτησε τη μεσολάβηση του Κύπριου προέδρου στον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά για να κάνει επίτροπο την Ντόρα Μπακογιάννη, διότι ήθελε να της δώσει το χαρτοφυλάκιο του Εξωτερικών. Το ερώτημα είναι αν ποτέ έθεσε το θέμα αυτό ο ίδιος ο Γιούνκερ στον Αντώνη Σαμαρά και γιατί έβαλε μεσάζοντα τον Κύπριο πρόεδρο.

Κομμένοι δίαυλοι

Και με τη βούλα πλέον η Ελλαδική Εκκλησία και η ελληνική κυβέρνηση έχουν διαφορετική άποψη για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, όπως φάνηκε από τη χθεσινή ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου. Αρμόδιες πηγές μού έλεγαν, δε, ότι το τελευταίο διάστημα έχουν κοπεί εντελώς οι δίαυλοι επικοινωνίας των δύο πλευρών, καθώς οι θέσεις αμφοτέρων έχουν διαμορφωθεί και δεν αλλάζουν. Αυτό που θα ήθελε, πάντως, η κυβέρνηση είναι οι τόνοι να κρατηθούν χαμηλά και να μην υπάρξει βαθύς διχασμός, κάτι που είναι και βούληση της Αρχιεπισκοπής, η οποία φαίνεται να είναι κατά των συλλαλητηρίων. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν θα εκφράσει καθαρά την εναντίωσή της στο νομοσχέδιο.

Σταθερός

Σας έγραφα πως ο Αγγελος Συρίγος, ο οποίος κινείται προς την αποχή, είχε εκφράσει τη θέση ότι μπορεί να αλλάξει άποψη και να μετακινηθεί στο υπέρ, εφόσον η κυβέρνηση λάμβανε παράλληλα με το νομοθέτημα του γάμου μέτρα για αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας. Οσα ανακοινώθηκαν δεν φαίνεται να έπεισαν τον πρώην υπουργό, ο οποίος σχολίαζε πως πρόκειται για παυσίπονα, ενώ πρέπει να βρεθεί το φάρμακο. Δηλαδή, να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα βοηθά τους νέους ανθρώπους να κάνουν παιδιά.

Η τριάδα

Μένω στο θέμα του γάμου, μια και ο υφυπουργός Κελέτσης είναι ανάμεσα σε εκείνους που δεν έχουν πάρει ακόμη σαφή θέση για το θέμα, σημειώνοντας ότι το μελετά και θέλει να ακούσει και την άποψη της επιτροπής βιοηθικής. Κυβερνητική πηγή, ωστόσο, μου έλεγε ότι θεωρεί αδιανόητο ο Κελέτσης να πάει κόντρα στον Μητσοτάκη, όχι επειδή τον έκανε υφυπουργό, αλλά λόγω της στενής σχέσης που έχουν, θυμίζοντας μου πως όταν ο πρωθυπουργός ήταν απλός βουλευτής, ήταν μια τριάδα στενών φίλων: ο Μητσοτάκης, ο Κελέτσης και ο Μπεκίρης, οι οποίοι και οι τρεις εξελέγησαν πρώτη φορά το 2004.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή