Επιστολική ψήφος: Πέρασε το νομοσχέδιο για τις ευρωεκλογές με 158 «ναι»

Επιστολική ψήφος: Πέρασε το νομοσχέδιο για τις ευρωεκλογές με 158 «ναι»

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο. Θα ισχύσει για τις ευρωεκλογές

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο. Θα ισχύσει για τις ευρωεκλογές.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 158 βουλευτές της Ν.Δ., καταψήφισαν 135 βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες, Νίκη και Νέα Αριστερά. Οι 6 βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας δήλωσαν «παρών».

Η τροπολογία για καθιέρωση της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές, δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία και απορρίφθηκε. 

«Η πραγματικότητα είναι μία. Σήμερα, μέσω της νομοθετικής αυτής πρωτοβουλίας της Νέας Δημοκρατίας, γίνεται νόμος, για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους, η επιστολική ψήφος. Η άρση, για πρώτη φορά, όλων των πρακτικών εμποδίων, για τους συμπολίτες μας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για την άσκηση του δικαιώματος ψήφου. Διευρύνεται η δημοκρατία μας, βαθαίνει η δημοκρατία μας», είχε δηλώσει η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, κλείνοντας τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές και τα εθνικά δημοψηφίσματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή