Ν. Κεραμέως για επιστολική ψήφο: «Σημαντική δημοκρατική αλλαγή»

Ν. Κεραμέως για επιστολική ψήφο: «Σημαντική δημοκρατική αλλαγή»

«Διεξήχθη ένας εκτενέστατος διάλογος με κόμματα και φορείς, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην καλύτερη διαμόρφωση του νομοσχεδίου, παρά τις διαφωνίες και εντάσεις», ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η χώρα μας απέκτησε από σήμερα για πρώτη φορά στην ιστορία της, τον θεσμό της επιστολικής ψήφου», ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, μετά την επί της αρχής ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η υπουργός έκανε λόγο για μία «σημαντική δημοκρατική αλλαγή, που αίρει τα πρακτικά εμπόδια στην άσκηση του δικαιώματος ψήφου για Ελληνες πολίτες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

Οπως επισημαίνει, τους τελευταίους μήνες «διεξήχθη ένας εκτενέστατος διάλογος με κόμματα και φορείς, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην καλύτερη διαμόρφωση του νομοσχεδίου, παρά τις διαφωνίες και εντάσεις».

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 158 βουλευτές της Ν.Δ., καταψήφισαν 135 βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες, Νίκη και Νέα Αριστερά. Οι 6 βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας δήλωσαν «παρών». Επισημαίνεται πως η τροπολογία για καθιέρωση της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία και απορρίφθηκε. 

«Δεν θα σταματήσουμε ως υπουργείο Εσωτερικών να προσπαθούμε να διευκολύνουμε διαρκώς τον πολίτη στην άσκηση του πολύ σημαντικού αυτού δικαιώματος», υπογραμμίζει η υπουργός Εσωτερικών.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Ν. Κεραμέως

«Η χώρα μας απέκτησε από σήμερα για πρώτη φορά στην ιστορία της, τον θεσμό της επιστολικής ψήφου.

Μια σημαντική δημοκρατική αλλαγή, που αίρει τα πρακτικά εμπόδια στην άσκηση του δικαιώματος ψήφου για Ελληνες πολίτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διεξήχθη τους τελευταίους μήνες ένας εκτενέστατος διάλογος με κόμματα και φορείς, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην καλύτερη διαμόρφωση του νομοσχεδίου, παρά τις διαφωνίες και εντάσεις, και ευχαριστούμε θερμά για αυτό.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα του υπουργείου Εσωτερικών που δούλεψε για την εξαιρετική αυτή προσπάθεια, ιδιαιτέρως δε στον αναπληρωτή υπουργό Θοδωρή Λιβάνιο, στον γενικό γραμματέα Αθανάσιο Μπαλέρμπα και σε όλους τους συνεργάτες.

Δεν θα σταματήσουμε ως υπουργείο Εσωτερικών να προσπαθούμε να διευκολύνουμε διαρκώς τον πολίτη στην άσκηση του πολύ σημαντικού αυτού δικαιώματός του, του δικαιώματος της ψήφου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή