Θεωρείο: Το «παρών» του Σακελλαρίδη

Θεωρείο: Το «παρών» του Σακελλαρίδη

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είχε το γεγονός ότι χθες το βράδυ, σε κομματική συγκέντρωση της Νέας Αριστεράς που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Σμύρνη, έδωσε το «παρών» ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Είναι η πρώτη φορά που ο πρώην εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται σε κομματική εκδήλωση του νέου κόμματος, επιβεβαιώνοντας όσα έγραφε η «Κ» την περασμένη Κυριακή περί πιθανής καθόδου του στις ευρωλίστες με το νέο κόμμα.

Αποχή με ιδεολογικό πρόσημο

Ολοι στάθηκαν στο προφανές, πως η τοποθέτηση του Γιάννη Οικονόμου στην παρουσίαση του συλλογικού τόμου «Ο συντηρητισμός στην Ελλάδα» φωτογραφίζει την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Πράγματι, ο μέχρι πρόσφατα υπουργός κινείται πλέον προς την αποχή. Από εκεί και πέρα, όμως, η τοποθέτησή του πρέπει να διαβαστεί ευρύτερα. Ουσιαστικά, ο τέως υπουργός χτύπησε ένα «καμπανάκι» για την επόμενη και τη μεθεπόμενη ημέρα, λέγοντας πως «ο υπερτονισμός της φιλελεύθερης αρχής στρέφει την πλάτη στην παραταξιακή μας βάση», η οποία «αν την προδώσουμε μπορεί να μας εγκαταλείψει». Εφερε δε ως παράδειγμα το γαλλικό γκωλικό κόμμα, το οποίο «σαρώθηκε εκλογικά και σχεδόν εξαϋλώθηκε, επειδή αποστράφηκε τους αξιακούς πυλώνες της γαλλικής Δεξιάς: την οικογένεια, τη θρησκεία και το έθνος». Γι’ αυτό ο Οικονόμου υποστήριξε την ανάγκη να συγκρατηθούν οι συντηρητικοί εντός Ν.Δ., διαφορετικά, θα στραφούν «εντέλει σε αντισυστημικές πολιτικές δυνάμεις με συγκεχυμένο ιδεολογικά πρόγραμμα, αλλά σαφή αντιφιλελεύθερο και εθνολαϊκιστικό προσανατολισμό». Συνεπώς, η αποχή του είναι το δέντρο και όχι το δάσος.

Απέχει και στο χειροκρότημα

Στο τέλος της παρουσίασης του ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Ακης Σκέρτσος δεν κατάφερε να κρατήσει τη συγκίνησή του και δάκρυσε. Οι υπόλοιποι υπουργοί το αντιλήφθηκαν και χειροκρότησαν τον υπουργό Επικρατείας, ο οποίος δούλεψε πολύ για να έρθει άρτιο το νομοσχέδιο. Εξαίρεση ήταν ο Βορίδης, ο οποίος δεν συμμερίστηκε τη συγκίνηση του συναδέλφου του και απείχε και από το χειροκρότημα.

Τετ α τετ

Μετά την αντιπαράθεση μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Παύλου Μαρινάκη, οι δυο τους είχαν τετ α τετ κατά την ορκωμοσία του νέου πρύτανη του ΕΚΠΑ, Γεράσιμου Σιάσου. Ο νεαρότερος σε ηλικία εκπρόσωπος πλησίασε στην αίθουσα της Γερουσίας τον πρώην πρωθυπουργό και τον χαιρέτησε, με τον κ. Σαμαρά να αποκρίνεται στον σύντομο διάλογο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή