Τη Δευτέρα στο ΥΠΕΘΑ η επιστολή των ΗΠΑ για τα F-35

Τη Δευτέρα στο ΥΠΕΘΑ η επιστολή των ΗΠΑ για τα F-35

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη Δευτέρα θα αποσταλεί στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας η απάντηση (Letter Of Acceptance-LOA) στην επιστολή με την οποία η Πολεμική Αεροπορία ζητούσε να ξεκινήσει η διαδικασία αποδοχής ώστε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την απόκτηση F-35 καθώς και για άλλα οπλικά συστήματα.

Πρόκειται για σημαντική κίνηση την οποία η Αθήνα ανέμενε εδώ και καιρό, προς την κατεύθυνση της εκπλήρωσης όσων έχουν συζητηθεί σε σχέση με την περαιτέρω εξοπλιστική ενίσχυση της Ελλάδας από τις ΗΠΑ.

Όπως έγραφε σήμερα η «Κ», η απάντηση αναμενόταν να σταλεί από την Ουάσιγκτον πριν από την –ματαιωθείσα λόγω ασθενείας– επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την τρέχουσα εβδομάδα (24-26 Ιανουαρίου).

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα της Π.Α. είχε σταλεί τον Ιούνιο του 2022 και η έως τώρα καθυστέρηση της απάντησης σχετιζόταν σαφέστατα με το μέχρι πρότινος αδιέξοδο στο παζάρι Ουάσιγκτον – Αγκυρας για την αποδέσμευση του πακέτου αναβάθμισης υφιστάμενων και αγοράς νέων F-16 για την τουρκική αεροπορία και την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή