Βουλή: Φωταγώγηση για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος

Βουλή: Φωταγώγηση για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος

Με το σύνθημα #WeRemember φωταγωγήθηκε την Παρασκευή η πρόσοψη του κτιρίου της Βουλής. Νωρίτερα, η συνεδρίαση της Ολομέλειας ξεκίνησε με επετειακή αναφορά στην «Ημέρα Μνήμης», ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το σύνθημα #WeRemember φωταγωγήθηκε την Παρασκευή η πρόσοψη του κτιρίου της Βουλής, στο πλαίσιο των παγκόσμιων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Νωρίτερα, η συνεδρίαση της Ολομέλειας ξεκίνησε με επετειακή αναφορά στην «Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος», ενώ αμέσως μετά τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Βουλή των Ελλήνων αποσκοπεί στο να διατηρήσει την ιστορική μνήμη ζωντανή, αποδίδοντας την αυτονόητη τιμή στα εκατομμύρια των θυμάτων του Ολοκαυτώματος και υπενθυμίζοντας την ανάγκη συνεχούς επαγρύπνησης και εγρήγορσης για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών αξιών».

Επισημαίνεται πως τον Ιανουάριο του 2004, με ομόφωνη απόφαση του ελληνικού Κοινοβουλίου, η 27η Ιανουαρίου καθιερώθηκε ως ημέρα μνήμης και τιμής για τους Ελληνες Εβραίους που έχασαν τη ζωή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Την επόμενη χρονιά, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε την 27η Ιανουαρίου ως «Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος».

Η συγκεκριμένη ημέρα επιλέχθηκε, καθώς στις 27 Ιανουαρίου 1945 τα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το Αουσβιτς – Μπίρκεναου στην Πολωνία, το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης και εξόντωσης του ναζιστικού καθεστώτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή