Νέο άνοιγμα από Μητσοτάκη στο Κέντρο

Νέο άνοιγμα από Μητσοτάκη στο Κέντρο

Εντάσσεται στη Ν.Δ. η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, που αναμένεται να είναι υποψήφια στις προσεχείς ευρωεκλογές.

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσης προσχώρησης ολοκληρώθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, με την Εύη Χριστοφιλοπούλου να συναντάται με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και να ανακοινώνεται η ένταξή της στη Νέα Δημοκρατία. Οπως είχε γράψει εδώ και καιρό η «Κ», η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ θα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές διεκδικώντας την εκπροσώπηση της Νέας Δημοκρατία στις Βρυξέλλες. Πάντως η μεταγραφή της πρώην υπουργού στη Νέα Δημοκρατία δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Ηταν Ιούλιος του 2022 όταν ο πρωθυπουργός πρότεινε η πρώην υπουργός να τοποθετηθεί ως επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, για να εισπράξει τότε την άρνηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Η πρόταση, ωστόσο, έδειξε πως η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε ήδη διαβεί τον Ρουβίκωνα και ουσιαστικά ανήκε στην κυβερνητική πλευρά. Η σχέση, άλλωστε, εμπιστοσύνης μεταξύ Μητσοτάκη και Χριστοφιλοπούλου είχε σφυρηλατηθεί νωρίτερα, τα δύσκολα χρόνια της συγκυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, όταν ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η κ. Χριστοφιλοπούλου υφυπουργός του, έχοντας άριστη συνεργασία. «Με χαρά υποδέχομαι στη μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας την Εύη Χριστοφιλοπούλου. Μια πολιτικό με την οποία, παρότι προερχόμασταν από διαφορετικούς χώρους, συνεργαστήκαμε άψογα στο παρελθόν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και έχει δημόσια στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις που προωθήσαμε», είπε ο πρωθυπουργός.

Ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης έδωσε το πολιτικό στίγμα της νέας μεταγραφής, αφήνοντας να εννοηθεί πως μπορεί να ακολουθήσουν και άλλες. «Οι πόρτες της Νέας Δημοκρατίας ήταν και παραμένουν ανοιχτές για εκείνους που συμμερίζονται το πολιτικό μας όραμα», είπε. Η αποστροφή αποτυπώνει τη βούληση του κ. Μητσοτάκη τα ανοίγματα στο Κέντρο να συνεχιστούν. Μία από τις επόμενες, άλλωστε, μεταγραφές αναμένεται να είναι ο Πύρρος Δήμας, πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, που αναμένεται και αυτός να συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Από την πλευρά της η Εύη Χριστοφιλοπούλου στη δήλωσή της μετά την ανακοίνωση της ένταξής της στη Ν.Δ. ανέφερε πως «εδώ και καιρό έχω λάβει δημοσίως σαφή θέση και έχω στηρίξει την κυβέρνηση που χειρίστηκε με επιτυχία πολλαπλές κρίσεις» και «έχοντας συναίσθηση της ευθύνης μου συστρατεύομαι με τη Νέα Δημοκρατία και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει αποδείξει ότι διαθέτει ένα σαφές πολιτικό όραμα, με προοδευτικό πρόσημο και απτό έργο που πηγαίνει την Ελλάδα μπροστά». Η Εύη Χριστοφιλοπούλου εκλεγόταν βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ από το 2004 έως το 2019, ενώ διετέλεσε υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου και την κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου. Μετά τις εκλογές του 2012 ανέλαβε κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ μαζί με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή