ΕΑΒ: Στη δικαιοδοσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας – Νέο Δ.Σ.

ΕΑΒ: Στη δικαιοδοσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας – Νέο Δ.Σ.

«Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο καλείται να εξυγιάνει τα οικονομικά της, να ανατάξει την επιχείρηση, να εφαρμόσει ένα σύγχρονο μοντέλο λειτουργίας, με σεβασμό πάντοτε στα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Δένδιας

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας ορίστηκε με απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Νίκου Δένδια.

Ειδικότερα, το νέο Δ.Σ. αποτελούν οι Αλέξανδρος Διακόπουλος, αντιναύαρχος (ε.α.), ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Μαρία Γεωργίου, πρόεδρος ε.τ. του Αρείου Πάγου, ως αντιπρόεδρος, Γεώργιος Καραδήμας, αντιπτέραρχος (ε.α.), ως εντεταλμένος σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα παραγωγής και εργοστασίων της εταιρείας, Δημήτριος Σκαλαίος, μηχανολόγος μηχανικός – οικονομολόγος, ως εντεταλμένος σύμβουλος, αρμόδιος για τα οικονομικά θέματα και την επιχειρησιακή αναδιάρθρωση της εταιρείας, Ιουλία Πανταζοπούλου, οικονομολόγος, ως πρόεδρος της ελεγκτικής επιτροπής, Ιωάννης Κορακάκης αντιναύαρχος (ε.α.), ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, Γεώργιος Παπαγεωργαντάς, οικονομολόγος, ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, Δήμητρα Φραγκισκάκη, δικηγόρος, ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος και Νεκτάριος Μπανάκας, μηχανολόγος μηχανικός, ως μη εκτελεστικό μέλος.

«Η υπάρχουσα κατάσταση στην ΕΑΒ δεν είναι παραδεκτή. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο καλείται να εξυγιάνει τα οικονομικά της, να ανατάξει την επιχείρηση, να εφαρμόσει ένα σύγχρονο μοντέλο λειτουργίας, με σεβασμό πάντοτε στα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων», ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο κ. Δένδιας, αμέσως μετά τη σημερινή συνάντηση με το νέο Δ.Σ. στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας» του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

ΕΑΒ: Στη δικαιοδοσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας – Νέο Δ.Σ.-1
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, στόχος είναι «να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις απέναντι στις Ενοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας. Ιδίως, απέναντι στην Πολεμική Αεροπορία, αλλά και στο Ναυτικό και στην Αεροπορία του Στρατού μας. Απόφαση της κυβέρνησης, νομίζω με τη στήριξη όλου του πολιτικού κόσμου αλλά και του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας, είναι να περάσουμε σε μία νέα εποχή στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία».

Στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αντώνης Οικονόμου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης, καθώς και ο γενικός διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων αντιναύαρχος (ε.α.). Αριστείδης Αλεξόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή