Θεωρείο: Ανοιχτά αντάρτικα

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας από τους βουλευτές που δεν θα ψηφίσουν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών μού έλεγε τις προάλλες πως το θέμα αυτό δεν είναι το μείζον, αλλά μπορεί να λειτουργήσει μόνον ως καύσιμη ύλη για περαιτέρω γκρίνιες. Τέτοια περίπτωση φαίνεται ότι είναι ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος με αφορμή το –μείζον– θέμα των αγροτών έχει απασφαλίσει, ανοίγοντας πυρ κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για όσα είπε περί «υποκινούμενων κινητοποιήσεων». Ο τρόπος που τοποθετήθηκε ο βουλευτής Λαρίσης –και με δεδομένο ότι θα καταψηφίσει και τον γάμο– επιβεβαιώνει πως υπάρχουν κάποιοι βουλευτές της Ν.Δ., οι οποίοι, διανύοντας τη δεύτερη 4ετία, έχουν αποφασίσει να είναι απέναντι από το Μαξίμου.

Mε ποτά στο Amigo

Η χθεσινή Σύνοδος Κορυφής είχε ως βασικό θέμα –πλην της επικαιρότητας λόγω των αγροτών– να καμφθούν οι αντιδράσεις του Ορμπαν στο οικονομικό πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία, ύψους 50 δισ. ευρώ, την τετραετία 2024-2027. Για να συμβεί αυτό, επιστρατεύτηκαν και πιο ιδιωτικές συζητήσεις, καθώς το βράδυ της Τετάρτης, Μακρόν, Μελόνι και Ορμπαν είχαν τετ α τετ στο ξενοδοχείο τους, Amigos, συνοδεία ποτών όπου συζήτησαν για το θέμα. Εκεί, όπως λένε καλά γνωρίζοντες, προετοιμάστηκε το έδαφος για τις χθεσινές δύο συναντήσεις, η πρώτη με Μισέλ, Φον ντερ Λάιεν, Μακρόν, Σολτς, Μελόνι και Ορμπαν, και η δεύτερη αμέσως μετά με Σάντσεθ, Ρούτε, Κάλας και Κρο, όπου έκλεισε η συμφωνία. Το καθοριστικό, ωστόσο, ήταν τα ποτά στο Amigos.

Αισιόδοξος

Ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών ήταν σταθερά αισιόδοξος και βέβαιος ότι η κρίση θα ξεπεραστεί και θα βρεθεί άμεσα λύση. Αυτό έλεγε και σε συνομιλητή του από τις πρώτες ημέρες, δηλώνοντας σίγουρος ότι «το θέμα θα μαζευτεί άμεσα». Μένει να δούμε τι θα πει σήμερα από το βήμα της Βουλής, καθώς χθες άφησε παράθυρο για ανακοίνωση νέων μέτρων. Ακόμη και αν δεν γίνει πάντως σήμερα, είναι θέμα χρόνου οι νέες ελαφρύνσεις προς τους αγρότες με επίκεντρο το πετρέλαιο κίνησης.

Προς Πράσινους

Οσοι γνωρίζουν τι γίνεται στα παρασκήνια της Κεντροαριστεράς λένε ότι δεν αποκλείεται στελέχη που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη να κινηθούν προς το νέο πράσινο κόμμα που ετοιμάζει ο Πέτρος Κόκκαλης. Ενδεικτικά, ήρθε σε γνώση της στήλης πως ο Γιώργος Ιωακειμίδης, που είχε πάρει το χρίσμα από τον Αλέξη Τσίπρα για να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής, είναι σε επαφή με τον Πέτρο Κόκκαλη και δεν αποκλείεται να συνεργαστεί με το νέο κόμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή