Σ. Φάμελλος: «Κοροϊδία τα μέτρα της κυβέρνησης για τους αγρότες»

Σ. Φάμελλος: «Κοροϊδία τα μέτρα της κυβέρνησης για τους αγρότες»

«Δυστυχώς, δεν είχαμε απαντήσεις ούτε σήμερα στα μεγάλα ερωτήματα και τις αγωνίες του αγροτικού κόσμου» δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κοροϊδία» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, τα μέτρα που ανακοίνωσε από τη Βουλή για τους αγρότες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δυστυχώς, δεν είχαμε απαντήσεις ούτε σήμερα στα μεγάλα ερωτήματα και τις αγωνίες του αγροτικού κόσμου. Δεν μπορούμε να κοροϊδεύουμε τους αγρότες, πρέπει να μιλάμε πολύ πιο σοβαρά», δήλωσε ο κ. Φάμελλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στη Θεσσαλονίκη στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο της 30ής Agrotica.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως για την αξιωματική αντιπολίτευση «ο πρωτογενής τομέας έχει μεγάλη σημασία. Είναι εθνική υπόθεση. Μας ανησυχούν τα φαινόμενα της ερήμωσης της υπαίθρου, το δημοσιογραφικό».

Τα «προβλήματα που βιώνουν οι αγρότες μας δεν αφορούν μόνο τους ίδιους, αλλά αφορούν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, καθώς όλοι είμαστε καταναλωτές, και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχιστούν φαινόμενα με φτώχεια στο χωράφι και ακρίβεια στο ράφι», συμπλήρωσε η Ολυμπία Τελιγιορίδου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνη του αγροτικού τομέα.

Η κ. Τελιγιορίδου αναφέρθηκε στις οκτώ προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης, λέγοντας πως βασικός στόχος είναι η «δυνατότητα της αξιοπρεπούς διαβίωσης του αγροτικού κόσμου, με παραμονή στον τόπο του και η δυνατότητα των καταναλωτών να έχουν πρόσβαση σε ασφαλή και με προσιτές τιμές προϊόντα».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που είχε θέμα «Νομοθετική πρωτοβουλία για τους συνεταιρισμούς» παρουσιάστηκε από τον Βασίλη Κόκκαλη, βουλευτή και τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, «η αξία του συνεργατισμού» και η δυνατότητα άσκησης νέων πολιτικών στην ύπαιθρο με ένα νέο μοντέλο συνεταιρισμού.

«Μια σοβαρή αγροτική πολιτική προϋποθέτει τι στόχους και τι μοντέλα παραγωγής θέλουμε. Επειδή θεωρούμε ότι το παραγωγικό μοντέλο πρέπει να έχει ως κυρίαρχη βάση τον συνεργατισμό, σήμερα είναι η αρχή πρωτοβουλιών με συγκεκριμένες πλέον προτάσεις, οι οποίες προήχθησαν από διάλογο που κάναμε με όλο τον αγροτικό κόσμο», είπε ο κ. Κόκκαλης.

Ανέφερε πως η νομοθετική πρωτοβουλία θα μπει σε δημόσια διαβούλευση, καθώς «η πρόταση νόμου επιδιώκει να λύσει προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους συνεταιρισμούς και να δώσει μια πνοή σε αυτό που λέγεται οργάνωση των παραγωγών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή