Στο Μαξίμου η 15μελής αντιπροσωπεία των αγροτών – Ξεκίνησε η συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Στο Μαξίμου η 15μελής αντιπροσωπεία των αγροτών – Ξεκίνησε η συνάντηση με τον Μητσοτάκη

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφθασε στο Μέγαρο Μαξίμου λίγο πριν από τις 12 το πρωί η 15μελής αντιπροσωπεία των αγροτών για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη

«Είμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις, πιστεύω ότι μπορούμε να συναντηθούμε σε έναν κοινό τόπο» τόνισε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στους αγρότες στο Μαξίμου.

«Μπορούμε να συναντηθούμε σε έναν κοινό τόπο που θα συνυπολογίζει ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας είναι συγκεκριμένα και περιορισμένα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού θα γίνουν σε δύο δόσεις, αφού τώρα συναντάται με εκπροσώπους των μπλόκων και εν συνεχεία θα δει τους θεσμικούς εκπροσώπους των αγροτών –την προεδρία της Εθνικής Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, που δεν είναι σύσσωμη στα μπλόκα–, ενώ ακολουθεί η συζήτηση στη Βουλή για το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχει θετική έκβαση η συζήτηση με τους αγρότες. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ικανοποιηθεί ένα μεγάλο μέρος των αιτημάτων τους», ήταν το μήνυμα που έστειλε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα. 

Αυτό που προσδοκά η κυβέρνηση από τα δύο μέτωπα είναι το βράδυ της Πέμπτης να έχει ξεκαθαρίσει με θετικό τρόπο το τοπίο, που μεταφράζεται ως εξής: Πρώτον, με τους αγρότες να βρεθεί το μίνιμουμ συνεννόησης και να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις.

Το Μαξίμου συνεχίζει την ίδια σταθερή τακτική, τονίζοντας από τη μία πως τα δημοσιονομικά δεδομένα είναι συγκεκριμένα, αναγνωρίζοντας ωστόσο από την άλλη πως υπάρχουν ακόμη «πολύ σοβαρά αιτήματα», όπως τα χαρακτήρισε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τα οποία χρήζουν συζήτησης, όπως για παράδειγμα οι παράνομες ελληνοποιήσεις, ο τρόπος καταβολής για τρίτη χρονιά της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο, το κόστος του αγροτικού ρεύματος και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη νέα ΚΑΠ.

Λίγο πριν από τη συνάντηση μέλος επιτροπής δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι οι εκπρόσωποι των μπλόκων προσέρχονται με καλή διάθεση περιμένοντας απτές απαντήσεις από τον πρωθυπουργό.

Στο Μαξίμου η 15μελής αντιπροσωπεία των αγροτών – Ξεκίνησε η συνάντηση με τον Μητσοτάκη-1
INTIME

Οι αγρότες έχουν γνωστοποιήσει τα ονόματα των 15 αντιπροσώπων τους που αποτελούν την επιτροπή και είναι τα εξής:

Σωκράτης Αλειφτήρας (εκπρόσωπος Τύπου της Αγροτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας)

Διαμαντής Διαμαντόπουλος (πρόεδρος του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου)

Κωνσταντίνος Καναβίδης (Εβρος)

Σάββας Κεφαλάς (πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λιβαδειάς)

Νίκος Κούτρας

Χρήστος Λυγδής (Φθιώτιδα)

Ρίζος Μαρούδας (πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας)

Γιάννης Παναγής (αντιπρόεδρος Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου)

Χρήστος Πάντζιος (Αλμυρός)

Ευάγγελος Παπαγιαννούλης (Κιλελέρ)

Γιάννης Σδράλης (Τρίκαλα)

Γιώργος Σιδηρόπουλος (Πέλλα)

Κώστας Τζέλλας (Καρδίτσα)

Χρήστος Τσιπέλης (Ορμύλια Χαλκιδικής)

Κώστας Χατζηπαραδείσης (Λαγκαδάς)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή