Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια – Η στάση των κομμάτων

Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια – Η στάση των κομμάτων

Την Πέμπτη αναμένονται οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και η ψηφοφορία

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινά σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών με τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής να έχει αποφασίσει ότι θα διατεθούν έως και δύο ημέρες για τη συζήτηση και την ψήφισή του.

Τις προηγούμενες ημέρες, κατά την επεξεργασία του σχεδίου νόμου στις επιτροπές της Βουλής, «ναι» επί της αρχής δήλωσαν οι εισηγητές της Νέας Δημοκρατία, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας. Κατά του νομοσχεδίου, με διαφορετική οπτική και επιχειρηματολογία, δήλωσαν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση, η Νίκη και οι Σπαρτιάτες.

Οπως έγραφε η «Κ» τις προηγούμενες ημέρες, οι περισσότεροι από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας που διαφωνούν δεν έχουν πρόθεση να πάρουν τον λόγο στην Ολομέλεια και να εκφράσουν τη διαφωνία τους, αλλά να κινηθούν σιωπηλά μέσω της ψήφου τους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως όλοι οι διαφωνούντες δεν θα πάρουν τον λόγο, προεξάρχοντος του Αντώνη Σαμαρά, η ομιλία του οποίου αναμένεται με ενδιαφέρον για το αν θα εστιάσει μόνο στον γάμο των ομοφύλων ή θα είναι ευρύτερη.

Οπως σημείωνε η «Κ», το τοπίο τις προηγούμενες ημέρες είχε σχεδόν ξεκαθαρίσει, με το πιο ρεαλιστικό σενάριο να είναι πως τα «ναι» της Νέας Δημοκρατίας θα κινηθούν γύρω στα 110, καθώς στην πορεία προς την ψηφοφορία είναι πιθανό να υπάρξουν μετακινήσεις στη ζώνη του «ναι» και από τους αναποφάσιστους, ίσως και από όσους δηλώνουν αποχή. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή