Επικοινωνία φον ντερ Λάιεν – Σούνακ: Στην ατζέντα Ουκρανία και Μέση Ανατολή

Επικοινωνία φον ντερ Λάιεν – Σούνακ: Στην ατζέντα Ουκρανία και Μέση Ανατολή

Οι δύο ηγέτες επισήμαναν την κοινή δέσμευση Ε.Ε. και Ηνωμένου Βασιλείου για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία συζήτησαν διεξοδικά σε τηλεφωνική τους επικοινωνία πριν από λίγη ώρα η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ.

Οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, συμφώνησαν ότι η κατάσταση στην Ουκρανία απαιτεί την πλήρη προσοχή, ενώ η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου για τα πρόσφατα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την απόφαση των 27 ηγετών της Ε.Ε να παράσχουν οικονομική βοήθεια προς το Κίεβο ύψους 50 δισ. ευρώ. Και οι δύο ηγέτες επισήμαναν την κοινή δέσμευση Ε.Ε. και Ηνωμένου Βασιλείου για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

Ανησυχία για κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Γάζα

Παράλληλα, η πρόεδρος της Κομισιόν και ο Βρετανός πρωθυπουργός εξέφρασαν από κοινού ανησυχία για τον κίνδυνο περαιτέρω κλιμάκωσης και περιφερειακής επέκτασης της τρέχουσας σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, καθώς και για τον εν εξελίξει πόλεμο στη Γάζα. Συμφώνησαν πως η προστασία του άμαχου πληθυσμού πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα και πως οι όμηροι θα πρέπει να απελευθερωθούν άνευ όρων.

Και οι δύο ηγέτες καλωσόρισαν την επιτυχή ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για μια νέα ρύθμιση συνεργασίας μεταξύ του οργανισμού Frontex και του αντίστοιχου του Ηνωμένου Βασιλείου, που θα επισημοποιηθεί τις επόμενες μέρες, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών για την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης, τονίζει η εν λόγω ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή