Νέα Αριστερά: Υπεύθυνος σχεδιασμού ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Νέα Αριστερά: Υπεύθυνος σχεδιασμού ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Επέστρεψε στην ενεργό πολιτική – Ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη φράση «νιώθω ότι επιστρέφω στο πολιτικό μου σπίτι», ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, το όνομα του οποίου συνδέθηκε με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική εξουσία, σημάδεψε χθες όχι απλώς την επιστροφή του στο πολιτικό προσκήνιο, έπειτα από χρόνια απουσίας, αλλά κυρίως τη συστράτευσή του με τη Νέα Αριστερά, η οποία ως γνωστόν δημιουργήθηκε μετά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή προσήλθε ο κ. Σακελλαρίδης και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας Αλέξη Χαρίτση.

«Στον καιρό τους»

Οι πληροφορίες όλης της προηγούμενης περιόδου έφεραν τον κ. Σακελλαρίδη να είναι το ισχυρό χαρτί της Νέας Αριστεράς ενόψει της κρίσιμης, για τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς, μάχης των επερχόμενων ευρωεκλογών, ως υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ερωτηθείς σχετικά για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Χαρίτσης παρέπεμψαν στο προσεχές μέλλον για οποιαδήποτε ανακοίνωση: Θα έχουμε πολύ χρόνο να τα δούμε, στον καιρό τους, είπαν χαρακτηριστικά.

Επί του παρόντος, η συμφωνία είναι να αναλάβει τη θέση του υπευθύνου πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος, με τον ίδιο να κάνει αναφορές και στις εξελίξεις στον ευρύτερο πολιτικό χώρο στον οποίο κινείται:

«Είναι πολύ μεγάλη χαρά για μένα που έπειτα από πολλά χρόνια απουσίας νιώθω ότι επιστρέφω στο πολιτικό μου σπίτι. Θεωρώ ότι είναι χρέος μου να το πράξω τώρα που συνολικά ο χώρος περνάει μια περίοδο κρίσης», ανέφερε στις δηλώσεις του μετά τη –σε εξαιρετικό κλίμα– συνάντησή του με τον κ. Χαρίτση, στην οποία παρούσα ήταν και η βουλευτής Πέτη Πέρκα. «Από αυτή τη θέση θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να απευθύνω ένα κάλεσμα σε όλους τους ανθρώπους που νιώθουν απογοήτευση και έχουν απομακρυνθεί από την πολιτική, να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας.

Ακόμη και όσοι νιώθουν ανησυχία απέναντι στην κυριαρχία της κυβέρνησης, ή όσους νιώθουν απογοήτευση από την απαξίωση της Αριστεράς», είπε, για να συνεχίσει: «Η Νέα Αριστερά και θέλει και μπορεί να σηκώσει το βάρος που της αναλογεί για μια ολόκληρη παράταξη. Κι αυτό ακριβώς θα κάνει. Θέλουμε να προσφέρουμε απαντήσεις στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, θέλουμε να δώσουμε λύσεις, θέλουμε να ανοίξουμε νέους δρόμους. Κι αυτό να το κάνουμε με σοβαρότητα, αξιοπρέπεια και με ειλικρίνεια».

«Στην πρώτη γραμμή»

Από την πλευρά του ο κ. Χαρίτσης σημείωσε: «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω στη Νέα Αριστερά τον αγαπητό φίλο και σύντροφο. Είμαστε εδώ για να ανταποκριθούμε στη μεγάλη ευθύνη της Νέας Αριστεράς να αποτελέσει την πειστική και αξιόπιστη διέξοδο που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Τώρα είναι η ώρα της συνένωσης δυνάμεων. Τώρα είναι η ώρα της ενεργούς συμμετοχής. Οπως συμφωνήσαμε, ο Γαβριήλ μπαίνει στην πρώτη γραμμή και αναλαμβάνει τον κρίσιμο ρόλο του υπευθύνου πολιτικού σχεδιασμού».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σακελλαρίδης, πρόσωπο με απήχηση στον κόσμο της Αριστεράς, διετέλεσε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015, βουλευτής Α΄ Αθηνών. Παραιτήθηκε από βουλευτής κατόπιν αιτήματος του τότε πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, τον Νοέμβριο του 2015, επειδή είχε αρνηθεί να ψηφίσει μνημονιακά μέτρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή