ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της «απόλυσης» Τεμπονέρα

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της «απόλυσης» Τεμπονέρα

Η απόφαση Κασσελάκη, το τηλεφώνημα Καπνισάκη και το συγκρουσιακό κλίμα πριν την έναρξη του Συνεδρίου

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εκρηκτικό κλίμα εκκινούν οι διαδικασίες του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα το απόγευμα. Η εντολή του Στέφανου Κασσελάκη για απομάκρυνση του Διονύση Τεμπονέρα από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει το εύρος του χάσματος μεταξύ του προέδρου του κόμματος και του στελέχους της Πολιτικής Γραμματείας που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει σηκώσει το βάρος της νέας εσωκομματικής «αντιπολίτευσης» μετά τη διάσπαση του Νοεμβρίου. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, παραμονές της πολυσυζητημένης εκδήλωσης για την Κεντροαριστερά στο θέατρο ΑΛΦΑ, στην οποία παρέστη αιφνιδιαστικά και ο κ. Κασσελάκης, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Μανόλης Καπνισάκης φέρεται να τηλεφώνησε στον κ. Τεμπονέρα και να του μετέφερε την απόφαση Κασσελάκη περί διακοπής της συνεργασίας του με την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω εκδήλωση είχε προκαλέσει ενόχληση σε πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως λόγω της συνύπαρξης του κ. Τεμπονέρα με την Εφη Αχτσιόγλου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόλυση δεν έχει κοινοποιηθεί τυπικά στον κ. Τεμπονέρα, με τον χρόνο, όμως, που ακολουθεί να είναι έτσι κι αλλιώς πολιτικά πυκνός για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και για τις σχέσεις Κασσελάκη-Τεμπονέρα.

Οι διαθέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, αναμένεται να αποτυπωθούν σε λίγη ώρα στην εναρκτήρια ομιλία του στο Συνέδριο του κόμματος. Η ομιλία του Διονύση Τεμπονέρα στο Συνέδριο είναι πιθανόν να πραγματοποιηθεί αύριο, χωρίς, όμως, να έχει οριστικοποιηθεί κάτι. 

Το θέμα της απόλυσης Τεμπονέρα δεν ήρθε στη δημοσιότητα τις ημέρες που ακολούθησαν της εκδήλωσης στο θέατρο ΑΛΦΑ, όμως μοιραία επανήλθε στη διάρκεια αυτής της –καυτής για το κόμμα– προσυνεδριακής εβδομάδας όταν στη διάρκεια της Πολιτικής Γραμματείας οι τόνοι μεταξύ Κασσελάκη και Τεμπονέρα ανέβηκαν. Αφορμή στάθηκε σε πρώτο χρόνο το ερωτηματολόγιο του Isyriza και στη συνέχεια η επιστολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς τα μέλη της Π.Γ. στην οποία έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για «χίμαιρες και σενάρια συνωμοσιολογίας». 

Οπως έγραφε σήμερα η «Κ», σύμφωνα με πηγές που δεν πρόσκεινται σε όσους αντιπαρατέθηκαν με τον πρόεδρο, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως «δεν γίνεται να προχωρήσουμε αν με αμφισβητείτε συνέχεια». «Δεν σε αμφισβητεί κανείς, πρόεδρε», φέρεται να απάντησε ο Διονύσης Τεμπονέρας. «Εσύ με αμφισβητείς», του απάντησε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος, με το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας να τονίζει: «Εγώ, πρόεδρε; Οχι βέβαια».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι λίγες ώρες μετά την πρόσκαιρη εσωκομματική «ανακωχή» που επετεύχθη στην Πολιτική Γραμματεία της Τρίτης, πηγές της Κουμουνδούρου έσπευδαν αφενός να ξεκαθαρίσουν ότι η επιστολή Κασσελάκη δεν ανακλήθηκε, αφετέρου ότι το ερωτηματολόγιο παραμένει αναρτημένο. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές επισήμαναν ότι «μόνο ένα μέλος της Π.Γ. ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία το θέμα της ανάκλησης της επιστολής του προέδρου και απορρίφθηκε από όλους. Ο Διονύσης Τεμπονέραςσύμφωνα με πληροφορίες, όντως έθεσε θέμα ψηφοφορίας, ωστόσο τα υπόλοιπα μέλη του οργάνου επισήμαναν πως από τη στιγμή που ο ίδιος ο πρόεδρος είπε πως την ανακαλεί, δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσουν σε αυτή τη διαδικασία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT