Αυγενάκης από Βρυξέλλες: Ερχόμαστε μεταφέροντας την κραυγή αγωνίας των αγροτών μας

Αυγενάκης από Βρυξέλλες: Ερχόμαστε μεταφέροντας την κραυγή αγωνίας των αγροτών μας

Δουλεύουμε συντονισμένα, καταθέτουμε ολοκληρωμένες τεχνικές προτάσεις βελτίωσης της ΚΑΠ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η συζήτηση για αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική 23-27, αλλαγές τόσο τεχνικές όσο και δομικές, έχει ανοίξει. Εχει ανοίξει πολύ πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι κάποιοι περίμεναν. Κι αυτό είναι αποτέλεσμα μιας πραγματικής ανάγκης» δήλωσε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, προσερχόμενος στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε. 

«Αυτές τις ανάγκες ενστερνίζεται η ελληνική κυβέρνηση, τις στηρίζουμε και τις αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο και σε κάθε επίπεδο στις συμμαχίες που έχουμε ή που δημιουργούμε» σημείωσε. 

«Ερχόμαστε στις Βρυξέλλες σήμερα, μεταφέροντας την κραυγή αγωνίας των αγροτών μας, όχι μόνο των Ελλήνων αγροτών, των Ευρωπαίων αγροτών. Δουλεύουμε συντονισμένα, καταθέτουμε ολοκληρωμένες τεχνικές προτάσεις βελτίωσης της ΚΑΠ, αλλά δουλεύουμε μέσω των συμμαχιών που χτίζουμε και για δομικές αλλαγές», δήλωσε ο ίδιος, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα. 

Νωρίς το πρωί ο Ελληνας υπουργός μετείχε στη συνεδρίαση των υπουργών Γεωργίας και Αλιείας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Αυτή την ώρα μετέχει στο Συμβούλιο υπουργών όπου θα καταθέσει 19 προτάσεις για τεχνικές βελτιώσεις της ΚΑΠ, και στο διάλειμμα του Συμβουλίου θα συνεδριάσει με πρωτοβουλία της Ελλάδας η ομάδα των EUMED-9 (δεύτερη συνεδρίαση).

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, με επιστολή του στους θεσμικούς φορείς και στα κόμματα, ζητεί προτάσεις για δομικές αλλαγές στην ΚΑΠ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή