Αμεσα οι αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ

Αμεσα οι αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ

Ισως και την Κυριακή η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για τις αποφάσεις

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα φιλί και μια χειραψία ίσως να μην είναι αρκετά για να ξεχαστούν όλα όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο που πέρασε στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο. Είναι, όμως μια αρχή και ένα πρώτο μήνυμα ενότητας για τον Στέφανο Κασσελάκη και την Ολγα Γεροβασίλη, που βρέθηκαν μαζί στην πορεία μνήμης για τα 57 θύματα της τραγωδίας των Τεμπών και έδειξαν να σπάει σε ένα βαθμό ο «πάγος». Στην Κουμουνδούρου έχουν ανεβάσει ρυθμούς προκειμένου να προλάβουν την προθεσμία των ευρωεκλογών, που τους πιέζει ασφυκτικά.

Οι αποφάσεις

Πρώτο βήμα για τον Στέφανο Κασσελάκη είναι οι αλλαγές που ετοιμάζει σε πρόσωπα και όργανα, τις οποίες θέλει να «τρέξει» όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αναμένεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή (ακόμη και την Κυριακή, αν βγουν οι ημερομηνίες) προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα τόσο σε σχέση με νέα πρόσωπα που θα αναλάβουν θέσεις «κλειδιά» όσο και για την πολύ πιθανή εκλογή ανανεωμένης Πολιτικής Γραμματείας. Είναι πολύ δύσκολο ο Γιώργος Βασιλειάδης να συνεχίσει στη θέση του αναπληρωτή γραμματέα, καθώς, όπως είχε δημοσιεύσει η «Κ», το γυαλί μεταξύ των δύο πλευρών έχει ραγίσει.

Το παρασκήνιο για τον Γιώργο Βασιλειάδη και τη Ράνια Σβίγκου και το θέμα της «λευκής επιταγής».

Σε σχέση με τη Ράνια Σβίγκου οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως γίνεται μια προσπάθεια το κόμμα να προχωρήσει συντεταγμένα και τελικές αποφάσεις δεν αποκλείεται να υπάρξουν σήμερα. Ο Θάνος Μωραΐτης συζητείται να αναλάβει διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς ο Γιώργος Τσίπρας θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής. Σε κάποια επιτελική θέση σχεδιάζεται να τοποθετηθεί η Ολυμπία Τελιγιορίδου, καθώς είναι πρόσωπο εμπιστοσύνης του προέδρου και ενδεχομένως ο Γιάννης Μπουρνούς. Αλλαγές ετοιμάζει ο Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», εκτός από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και στο οργανωτικό, όπου επικεφαλής ήταν ο Γιώργος Βασιλειάδης.

«Μηδενίζει» το κοντέρ

Το θέμα της «λευκής επιταγής» φέρεται να απασχολεί αρκετά στελέχη που στήριξαν την Ολγα Γεροβασίλη στο συνέδριο. «Ο Στέφανος Κασσελάκης εκλέχτηκε για μια πλήρη θητεία, δεν είναι πρόεδρος υπό προθεσμία. Ομως τα κόμματα και τα πρόσωπα και όλοι κρινόμαστε καθημερινά και όταν συμπυκνώνεται ο χρόνος κρινόμαστε στις εκλογές», ανέφερε ο Κώστας Ζαχαριάδης στον ΣΚΑΪ. Για μια μεγάλη πλειονότητα στελεχών, το «κοντέρ μηδενίζει» από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και μετά όλοι αναμένεται να αξιολογηθούν.

Για το ίδιο θέμα ο Γιώργος Τσίπρας στο Action 24 ανέφερε πως «κανείς δεν είναι υπό προθεσμία, όταν μάλιστα έχει εκλεγεί πριν από πέντε μήνες. Δεν μπορεί κανείς να λειτουργήσει και δεν υπάρχει αποτέλεσμα όταν είσαι υπό προθεσμία. Τώρα, λευκή επιταγή δεν έχει πάρει ποτέ κανείς». Τα στελέχη δείχνουν να επιθυμούν να αφήσουν ό,τι έγινε στην κορυφαία κομματική διαδικασία. Η Κατερίνα Νοτοπούλου στο Action 24 τόνισε πως «δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με εσωστρέφεια ούτε με εσωκομματικούς εχθρούς ούτε με αντιπάλους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή