Οι προτεραιότητες στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές

Οι προτεραιότητες στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές

Ακρίβεια και αγρότες, δημόσια υγεία, θέματα ασφαλείας, ψηλά στην ατζέντα του Μαξίμου – Τα διλήμματα που θα τεθούν από τον πρωθυπουργό στην τελική ευθεία

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αντιμετώπιση της ακρίβειας και τα μέτρα για την υποστήριξη των αγροτικών προϊόντων, η αναβάθμιση της δημόσιας υγείας αλλά και θέματα ασφαλείας «μέσα και έξω από τα σύνορά μας». Αυτά τα τρία θέματα ιεράρχησε ως μείζονα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο, τονίζοντας πως η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών αποτελεί για την κυβέρνηση βασική προτεραιότητα στη δεύτερη θητεία.

Ξεκινώντας από τις τιμές στα ράφια, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει τονίζοντας ότι τα αποτελέσματά τους θα φανούν προοδευτικά, καθώς πρόκειται για μια βαθιά διαρθρωτική παρέμβαση στον τρόπο λειτουργίας της αγοράς. «Τα πρώτα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά», σημείωσε, προσθέτοντας πως «προσδοκούμε οι αρχικές τιμές σε παραπάνω από 1.500 προϊόντα από τις αρχές Μαρτίου να είναι μειωμένες».

«Διπλή μάχη»

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «διπλή μάχη» όσον αφορά τη στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος, από τη μια με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και από την άλλη με αύξηση του κατώτατου μισθού η οποία θα συζητηθεί στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο και θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου. Στην ατζέντα του υπουργικού ήταν ψηλά και το αγροτικό ζήτημα, με τον πρωθυπουργό να δίνει έμφαση στο «φρενάρισμα» των παράνομων ελληνοποιήσεων.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στον τομέα της Υγείας, ο οποίος σε όλες τις μετρήσεις ιεραρχείται μετά την οικονομία ως το δεύτερο βασικότερο πρόβλημα των πολιτών. Βάζοντας μάλιστα τίτλο είπε πως «το ΕΣΥ αλλάζει», σημειώνοντας πως προχωρούν ανακαινίσεις νοσοκομείων και κέντρων υγείας με μεγάλη ταχύτητα, και στο λεκανοπέδιο και στην περιφέρεια, και ξεκινούν τα απογευματινά χειρουργεία.

Ολα τα παραπάνω δείχνουν με ποιο τρόπο θα πάει η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές, καθώς, όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός, έχουμε μπει «στην τελική ευθεία», στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο μήνυμα στους υπουργούς του για κινητοποίηση και άμεση εφαρμογή των όσων αποφασίζονται στα υπουργικά συμβούλια. Δεν είναι τυχαίο πως ο πρωθυπουργός, στο σημείο που μίλησε για τους αγρότες, έθεσε και ένα δίλημμα: ποιον προτιμούν να διαχειριστεί τα ζητήματα της αναδιάρθρωσης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και ποιοι είναι αυτοί «που την επόμενη μέρα θα μπορούν στις Βρυξέλλες να διεκδικήσουν και να αγωνιστούν για τα δίκαια αιτήματά τους;».

Πρόκειται για ένα ερώτημα που θα γίνει γενικότερο και θα έχει κεντρικό ρόλο στην καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας στον δρόμο προς τις εκλογές. Ο κ. Μητσοτάκης δηλαδή θα ρωτήσει τους Ελληνες πολίτες ποιον εμπιστεύονται να τους εκπροσωπεί στο ευρωπαϊκό κέντρο αποφάσεων.

Επίσκεψη στη Θεσσαλία

Απόδειξη της βαρύτητας που θέλει να δώσει ο κ. Μητσοτάκης στην καθημερινότητα είναι πως αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψή του στη Θεσσαλία «για να συναντήσουμε ειδικά τους Θεσσαλούς παραγωγούς», ενώ παράλληλα αποκάλυψε πως την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστεί το σχέδιο των Ολλανδών για την ανασυγκρότηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Είναι σαφές πως οι επόμενοι τρεις μήνες θα κυλήσουν με επίκεντρο θέματα που απασχολούν τους πολίτες, τα οποία η κυβέρνηση θεωρεί πως θα κρίνουν και το τελικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή