Α. Διαμαντοπούλου: Ολοι ξέραμε από το 2001 ότι μπορεί να χρεοκοπήσουμε λόγω του ασφαλιστικού

Α. Διαμαντοπούλου: Ολοι ξέραμε από το 2001 ότι μπορεί να χρεοκοπήσουμε λόγω του ασφαλιστικού

«Τα στοιχεία αποδείκνυαν πως, χωρίς αλλαγή, η χώρα θα χρεοκοπούσε το 2010 λόγω του ασφαλιστικού», είπε η πρώην υπουργός

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο συνέδριο «Μεταπολίτευση: 50 χρόνια μετά» η πρώην υπουργός, Αννα Διαμαντοπούλου, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο ασφαλιστικό και την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας πριν από την κρίση.

Συγκεκριμένα, η κ. Διαμαντοπούλου είπε ότι «το 2001, όταν ο κ. Γιαννίτσης έκανε την προσπάθειά του, υπήρχε μία αξιολόγηση των ασφαλιστικών συστημάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και τα στοιχεία αποδείκνυαν πως, χωρίς αλλαγή, η χώρα θα χρεοκοπούσε το 2010 λόγω του ασφαλιστικού». 

«Εδωσα τα στοιχεία στον πρωθυπουργό, συνεννοήθηκα μαζί του, τα πήγα σε όλη την αντιπολίτευση. Εδωσα συνέντευξη, τα έδωσα στη δημοσιότητα. Ολοι ξέραμε αυτά τα στοιχεία το 2001», σημείωσε. 

«Σήμερα, μετά την κρίση, ακόμα οι συντάξεις αντιστοιχούν σε πάνω από το 50% των κρατικών δαπανών. Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσουμε τα άλλα πολύ μεγάλα προβλήματα που αφορούν στην κοινωνική πολιτική; Οχι. Πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στο ασφαλιστικό αλλά δεν αρκούν», πρόσθεσε η κ. Διαμαντοπουλου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή