Μπακογιάννη, Βενιζέλος και Κοτζιάς για το ζήτημα των χωρικών υδάτων

Μπακογιάννη, Βενιζέλος και Κοτζιάς για το ζήτημα των χωρικών υδάτων

Την άποψή τους αναφορικά με το ζήτημα των χωρικών υδάτων κατέθεσαν η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Νίκος Κοτζιάς

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άποψή τους αναφορικά με το ζήτημα των χωρικών υδάτων κατέθεσαν στο συνέδριο με θέμα «ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: 50 Χρόνια Μετά», το οποίο συνδιοργανώνουν η Καθημερινή, το Μορφωτικό Iδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ), το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών και το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Νίκος Κοτζιάς.

Από την πλευρά της, η Ντόρα Μπακογιάννη που σχολίασε ότι «δεν είναι αυτό το θέμα μας σήμερα», αναρωτήθηκε αν «υπάρχει σήμερα ένα παράθυρο ευκαιρίας για την Ελλάδα με αυτά τα δεδομένα; Κατά τη γνώμη μου υπάρχει, όμως “το ταγκό θέλει δύο”. Αν όμως δοθεί πραγματική ευκαιρία, θα πρέπει η Ελλάδα να προχωρήσει; Εδώ υπάρχει η προϋπόθεση της εθνικής συναίνεσης».

Σύμφωνα με όσα σχολίασε για το ζήτημα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, «πρέπει να υπάρχει ισότητα στην αφετηρία στα ελληνοτουρκικά σε σχέση με τα χωρικά ύδατα».

«Η πρώτη δουλειά που έπρεπε να έχει κάνει η Ελλάδα», σύμφωνα με όσα δήλωσε με τη σειρά του ο Νίκος Κοτζιάς, «είναι να κλείσει τους κόλπους», αλλά αυτό είναι μια συζήτηση που σύμφωνα με τον ίδιο έχει εξαφανιστεί ακαδημαϊκά και πολιτικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή