O Στ. Κασσελάκης καθαίρεσε τον Π. Πολάκη

O Στ. Κασσελάκης καθαίρεσε τον Π. Πολάκη

Υπερσυντονιστής του κοινοβουλευτικού έργου αναλαμβάνει ο Γ. Σαρακιώτης – Ποιοι θα στελεχώσουν το Εκτελεστικό Γραφείο

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το είπε και το έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης και η αποχή του Παύλου Πολάκη από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια τον οδήγησε στο να τον καρατομήσει από υπερσυντονιστή του κοινοβουλευτικού έργου. Τη θέση του αναλαμβάνει ο Γιάννης Σαρακιώτης, ενώ αναπληρώτρια συντονίστρια των ΕΠΕΚΕ τοποθετείται η Ραλλία Χρηστίδου.

Ο Χανιώτης βουλευτής επιστρέφει στα παλαιά καθήκοντα του τομεάρχη Διαφάνειας. Οσον αφορά το Eκτελεστικό Γραφείο, που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, θα αποτελείται συνολικά από 14 μέλη μαζί με τον πρόεδρο. Θα συμμετέχουν οι Ολγα Γεροβασίλη, Σωκράτης Φάμελλος, Θεοδώρα Τζάκρη, Δώρα Αυγέρη, Ράνια Σβίγκου, Ρένα Δούρου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Τα νέα πρόσωπα που τοποθέτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι Νίκος Παππάς, Ευάγγελος Αποστολάκης, Κυριακή Μάλαμα, Πάνος Ρήγας, Λευτέρης Κρέτσος και Γιάννης Μπουρνούς. Είναι σαφές πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να έχει στον «πρωινό καφέ» στελέχη με τα οποία είχε συγκρουστεί έντονα το τελευταίο διάστημα.

Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στη θέση του Γιώργου Τσίπρα, ο οποίος θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, αναλαμβάνει ο Θάνος Μωραϊτης. Αναπληρωτές κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ορίζονται ο Χρ. Γιαννούλης και ο Β. Κόκκαλης, ενώ μικρές αλλαγές πραγματοποιήθηκαν σε επίπεδο τομεαρχών. Τέλος, παραιτήθηκε ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Βασιλειάδης.

Με τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα να έχουν μπει στον «πάγο» μετά την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού στο συνέδριο, ο Στέφανος Κασσελάκης παραδέχτηκε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι δεν έχουν συνομιλήσει από την Κυριακή και μετά. «Θεωρώ ότι έπρεπε να έχει έρθει στο συνέδριο. Εκτιμώ ότι πληγώθηκε πολύς κόσμος που δεν ήρθε στο συνέδριο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Οι αιχμές ήταν αρκετές από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μίλησε για λάθη που έγιναν το 2015 και σε σχέση με το υπερβολικό «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ. Τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «πρέπει να ανταποκριθεί στην κοινωνία. Παρέλαβα ένα κόμμα που δεν είχε γείωση στον συνδικαλισμό, δεν είχε γείωση στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην Αθήνα δεν έχουμε βουλευτές αυτή τη στιγμή. Αυτά πρέπει να αλλάξουν. Δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα να νομίζει ότι πάει να γίνει κυβέρνηση και να ξυπνάει με 17%. Και να μην το έχει πάρει χαμπάρι. Πρέπει να ακούσουμε την κοινωνία».

Ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι σε αντίθεση με το παρελθόν η ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον συμπαγής και εμφανίστηκε αισιόδοξος σχετικά με το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης πως θα ξεπεράσει «κατά πολύ», όπως υπογράμμισε, το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών του 17%. Ο κ. Κασσελάκης απάντησε και για το ερωτηματολόγιο: «Δεν θέλω να αλλάξει το όνομα. Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μείνει ως όνομα. Είμαι περήφανος για το όνομα, είμαι περήφανος για τη δουλειά που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα. Ο νέος πρόεδρος πρέπει να δίνει φωνή στα μέλη. Δεν μπερδεύω τον κόσμο, αντιθέτως, τον ακούω. Επιτέλους, πρέπει να καταλάβουμε ότι η πιο δυνατή μορφή ηγεσίας είναι αυτή που ακούει και δίνει εξουσία στα μέλη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή