Η Νέα Αριστερά μετεξελίσσεται σταδιακά σε κόμμα

Η Νέα Αριστερά μετεξελίσσεται σταδιακά σε κόμμα

Νέο βήμα η ιδρυτική συνδιάσκεψη στο ΣΕΦ – «Φτιάχνουμε το μεγάλο, ανοιχτό σπίτι της Αριστεράς», ανέφερε ο Αλ. Χαρίτσης

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την ιδρυτική της συνδιάσκεψη, που πραγματοποιείται μέχρι αύριο στο ΣΕΦ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Αριστεράς μετατρέπεται σιγά σιγά σε κόμμα. Τα πρώτα βήματα των «11» έγιναν στο Κοινοβούλιο και χθες ο Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε πως «σήμερα εδώ φτιάχνουμε το μεγάλο, ευρύχωρο, ανοιχτό σπίτι της Αριστεράς. Το κόμμα των καιρών μας. Την Αριστερά της εποχής μας». Ο μηχανισμός λειτουργεί ήδη στο φουλ έπειτα από περίπου 120 συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα. Αύριο θα εγκριθεί η πολιτική διακήρυξη και θα στελεχωθεί το κεντρικό όργανο του κόμματος, που θα οδηγήσει τη Νέα Αριστερά στο ιδρυτικό συνέδριο του φθινοπώρου.

O Αλέξης Χαρίτσης στην εισαγωγική του τοποθέτηση ανέφερε πως «σήμερα φτιάχνουμε με τη δική σας ενεργή συμμετοχή, αυταπάρνηση και συγκινητική προσπάθεια, το κόμμα της Αριστεράς που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία. Το κόμμα που θα είναι ο καθοριστικός καταλύτης για τη συγκρότηση εκείνης της αντιπολίτευσης που χρειάζεται ο τόπος». Ο πρόεδρος της Κ.Ο. συμπλήρωσε πως «αυτή είναι η αντιπολίτευση που χρειαζόμαστε. Αν δεν τη φτιάξουμε εμείς, η χώρα μας κινδυνεύει. Κινδυνεύει να ακολουθήσει τη γενική ευρωπαϊκή τάση όπου το αντίπαλο δέος στις αντικοινωνικές πολιτικές της Δεξιάς έρχεται στην τρομακτική εκδοχή της ενίσχυσης του ανορθολογισμού, του μίσους, της ξενοφοβίας».

Η αυριανή ολοκλήρωση των εργασιών της συνδιάσκεψης θα σημάνει την έναρξη της προεκλογικής μάχης, αλλά και της διαμόρφωσης του ευρωψηφοδελτίου. Ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού, Γαβριήλ Σακελλαρίδης θα δώσει το «παρών» στη μάχη των Βρυξελλών, ενώ οι συζητήσεις συνεχίζονται και με το «Κόσμος» του Πέτρου Κόκκαλη.

Η Νέα Αριστερά το επόμενο διάστημα θα εστιάσει στον ρόλο της ως ισχυρή αντιπολιτευτική δύναμη, όπως ανέφερε ο κ. Χαρίτσης από το βήμα της συνδιάσκεψης: «Ετσι απαντάμε στην ισορροπία τρόμου που διαπερνά και τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Δύο κόμματα που είναι καθηλωμένα σε μια άνευρη και αναποτελεσματική πολιτική η οποία δεν εμπνέει και δεν πείθει. Σε έναν ΣΥΡΙΖΑ που βυθίζεται καθημερινά στην αναξιοπιστία και την τοξικότητα και σε ένα ΠΑΣΟΚ που λειτουργεί ως συνέχεια ενός παλιού, κακού πολιτικού συστήματος, με βαθιές υποκλίσεις στον συμβιβασμό με τις πολιτικές της Δεξιάς». Η συνδιάσκεψη μεταδίδεται σε livestreaming από το νέο site της Νέας Αριστεράς: www.neaaristera.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή