«Μεταπολίτευση: 50 Χρόνια μετά» – Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ε.Ε.

«Μεταπολίτευση: 50 Χρόνια μετά» – Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ε.Ε.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα δραματικά γεγονότα του 2015 αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας, στη συζήτηση που είχε με την δημοσιογράφο της «Κ», Ξένια Κουναλάκη, κατά την τελευταία ημέρα των εργασιών του Συνεδρίου «Μεταπολίτευση: 50 Χρόνια μετά», που συνδιοργανώνουν η Καθημερινή, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ), το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών και το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics.

«Ούτε μια στιγμή δεν πέρασε από το μυαλό μου να διαπραγματευτώ την παρουσία της χώρας στην Ε.Ε. και στο ευρώ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός. 

«Ηταν μια δραματική στιγμή, αλλά ήταν η κατάληξη μιας μακράς περιόδου λιτότητας και αδυναμίας της ευρωπαϊκής ηγεσίας. Είχαμε μια λαϊκή εντολή διαπραγμάτευσης για να υπάρξει μια βιώσιμη προοπτική εξόδου από την κρίση με την κοινωνία όρθια», είπε ακόμη. 

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι υπήρχαν πρόσωπα και δυνάμεις που φλέρταραν με την έξοδος από το ευρώ εντός της τότε κυβέρνησης. «Φέραμε ένα Μνημόνιο, εγκλωβιστήκαμε σε πρόσωπα που είχαν προσωπικές ατζέντες», είπε, μεταξύ άλλων. 

«Η χώρα δεν μπορούσε να προχωρήσει χωρίς μια νέα δανειακή σύμβαση. Η ηγεσία της Ευρώπης δεν τολμούσε να κάνει ένα βήμα πίσω. Το δημοψήφισμα δραματοποίησε τις εξελίξεις και έδωσε τη δυνατότητα και στις δύο πλευρές να κάνουν ένα βήμα πίσω», υπογράμμισε ακόμη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή