Κεραμέως: Εσωτερικός έλεγχος στο υπουργείο Εσωτερικών για τους εκλογικούς καταλόγους

Κεραμέως: Εσωτερικός έλεγχος στο υπουργείο Εσωτερικών για τους εκλογικούς καταλόγους

Τι ανέφερε για την υπόθεση που αφορά την Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου - «Καμία σχέση με την επιστολική ψήφο», υποστηρίζει η υπ. Εσωτερικών

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο θέμα των προσωπικών δεδομένων που προέκυψε με την αποστολή email σε απόδημους από την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, αναφέρθηκε η υπουργός Εσωτερικών Nίκη Κεραμέως μιλώντας στην ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως η ευρωβουλευτής έχει δώσει και θα συνεχίσει να δίνει απαντήσεις για το πού βρήκε τα email και ακολούθως ανέφερε ως προς το υπουργείο Εσωτερικών ότι δεν δίνει σε κανέναν στοιχεία πολιτών και συμπλήρωσε ότι: «Δεν θα αφήσουμε καμία σκιά σε αυτή την υπόθεση, αφορά την επάρκεια στην ασφάλεια των δεδομένων, για τους εκλογικούς καταλόγους του 2023, ενώ δεν έχει σχέση με την επιστολική ψήφο».

Μάλιστα, η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε τη διενέργεια εσωτερικού ελέγχου στο υπουργείο Εσωτερικών. «Στόχος μας, να εξακριβώσουμε και να επιβεβαιώσουμε την επάρκεια της ασφάλειας των διαδικασιών της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Οφείλουμε να δώσουμε απαντήσεις και να μην υπάρχει καμία σκιά», είπε χαρακτηριστικά. 

Τόνισε πως και η ίδια η ευρωβουλευτής ανέφερε ότι δεν πήρε από το υπουργείο Εσωτερικών σχετική λίστα και υπενθύμισε πως έλεγχο πραγματοποιεί και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Συνέχισε λέγοντας πως: «Η αντιπολίτευση εργαλειοποιεί το συμβάν αυτό γιατί είχε καταψηφίσει την επιστολική ψήφο», ενώ ως προς τα πρώτα στοιχεία ανταπόκρισης δήλωσε ότι «στο θέμα της επιστολικής ψήφου αγγίζουμε τις 94 χώρες, μεταξύ αυτών και χωρών που δεν είχαν λειτουργήσει εκλογικά κέντρα στις τελευταίες εκλογές και τις 23.000 αιτήσεις».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή