Θεωρείο: Η δημοσκόπηση της Χαριλάου Τρικούπη

Θεωρείο: Η δημοσκόπηση της Χαριλάου Τρικούπη

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oπως φάνηκε και από τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, δεν συμφωνούν όλοι εντός κόμματος με την απόφαση Ανδρουλάκη να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την Παιδεία, λέγοντας πως θα επιφέρει εκλογικό κόστος, καθώς δεν διαφοροποιείται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η άποψη όμως της Χαρ. Τρικούπη είναι διαφορετική και τεκμηριώνεται με αριθμούς. Οπως έλεγαν πηγές του κόμματος, οι μετρήσεις δείχνουν πως περίπου 40% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ είναι κατά του νομοσχεδίου, 30% είναι υπέρ, με αυστηρές όμως προϋποθέσεις, και ένα ακόμη 30% υπέρ, ούτως ή άλλως. Συνεπώς ο Ανδρουλάκης θέλει να κρατήσει το 40% και να κερδίσει το 30% που είναι υπέρ υπό προϋποθέσεις, φτάνοντας να καλύπτει ένα 70% ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, κάτι που δεν είναι εύκολο, καθώς στο συγκεκριμένο θέμα είναι ουσιαστικά τριχοτομημένοι.

Πανικός

Μάλλον πανικός έχει πέσει στο Μέγαρο Μαξίμου για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αν κρίνω από διάφορα ονόματα που έχουν ακουστεί ως πιθανοί υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας, ειδικά αυτά που υποτίθεται πως θα ισορροπήσουν τις πιέσεις εκ δεξιών. Οπως τόνιζε έμπειρος πολιτικός, επειδή έρχεται και Πάσχα, «ο Μητσοτάκης κινδυνεύει να χάσει τα αυγά και τα πασχάλια και είναι κρίμα γιατί είχε τελειοποιήσει την τέχνη της τριγωνοποίησης».

Πρόεδρος Δυτ. Βαλκανίων

Με τη στήριξη των Σοσιαλιστών, της Αριστεράς, των Φιλελευθέρων του Μακρόν αλλά και ενός κομματιού του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας εξελέγη χθες πρόεδρος της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια, συγκεντρώνοντας ποσοστό σχεδόν 80%. Είναι προφανές πως καθοριστικό ρόλο στην εκλογή του έπαιξε η συμφωνία των Πρεσπών. Σημειωτέον ότι αντίπαλος του Τσίπρα ήταν ο Ούγγρος Νέμεθ, ο οποίος ανήκει στους Ευρωπαίους συντηρητικούς και είναι κοντά στον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Oρμπαν.

Τετ α τετ με Γιούροβα

Συνάντηση με την αντιπρόεδρο Αξιών και Διαφάνειας της Κομισιόν Βέρα Γιούροβα είχε χθες στις Βρυξέλλες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ελευθερία του Τύπου, με την κ. Γιούροβα να κάνει μετά τη συνάντηση ένα tweet χαιρετίζοντας «την πρόοδο που έχει σημειωθεί» ώστε «να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες». Η τοποθέτηση της Ευρωπαίας επιτρόπου ήρθε σε ένα χρονικό σημείο που η Ελλάδα δέχεται κριτική για το κράτος δικαίου και ως εκ τούτου από πλευράς κυβέρνησης τη χαρακτηρίζουν «σημαντική».​​

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή