Θεωρείο: Νέα ιστοσελίδα

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η επαναλειτουργία του ιστότοπου greekroyalfamily.gr, ο οποίος ήταν ανενεργός από το 2011 και πλέον βρίσκεται και πάλι στον διαδικτυακό «αέρα». Η τελευταία ανάρτηση αφορά την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ συνοδευόμενη από πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Η ιστοσελίδα προσφέρεται και στα ελληνικά και στα αγγλικά με τον τίτλο «ελληνική βασιλική οικογένεια» και έχει στοιχεία επικοινωνίας. Η επιστροφή της ιστοσελίδας ήταν βούληση του τέως διαδόχου του θρόνου Παύλου, που τελευταίως δείχνει ιδιαίτερα ενεργητικός.

Στο Μουσείο Φιλικής Εταιρείας

Σε ένα πολύ δύσκολο ταξίδι, που συνοδεύτηκε από την επίθεση του ρωσικού πυραύλου, η ελληνική αποστολή είχε μια πολύ συγκινητική επίσκεψη στο Μουσείο Φιλικής Εταιρείας, το οποίο στεγάζεται στην παλαιά κατοικία του εθνικού ευεργέτη Γρηγορίου Μαρασλή, όπου εκεί κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο που έχει εγερθεί στην αυλή του μουσείου προς τιμήν των τριών ιδρυτών της Φιλικής Εταιρείας, Νικόλαο Σκουφά, Αθανάσιο Τσακάλωφ και Εμμανουήλ Ξάνθο.

Συνταγματική αναθεώρηση

Δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν πως πίσω από την κρίση στις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας κρύβεται η επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση. Ο πρωθυπουργός ήδη πριν από τις εκλογές έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να εκκινήσει τις διαδικασίες συνταγματικής αναθεώρησης, η οποία θα ξεκινήσει στα τέλη του 2024. Το μπρα ντε φερ που βλέπουν πολλοί είναι για τον περίφημο διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη αρχίσει να θέτει.

Ο 18χρονος Πιερρακάκης

Οι περισσότερες μεταγραφές του Κυριάκου Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ επέλεξαν την ιδεολογική τους αυτονομία, σημειώνοντας σε κάθε ευκαιρία πως προσωποποιούν το άνοιγμα της Ν.Δ. στο κέντρο και ότι οι ίδιοι δεν έχουν μετακινηθεί από τις θέσεις τους. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στο συνέδριο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, έδειξε ότι αντιλαμβάνεται διαφορετικά την περίπτωσή του. «Η 18χρονη εκδοχή του εαυτού μου εάν με έβλεπε σήμερα θα χαμογελούσε», είπε ο υπουργός, καθώς στα 18 του ήταν μέλος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Συνέχισε τονίζοντας πως η μετάβασή του στη Ν.Δ. δείχνει «πρώτον, τη δυνατότητα των ανθρώπων να εξελίσσονται» και, «δεύτερον, την τεράστια δύναμη των ιδεών αυτής της παράταξης, που δικαιώθηκαν διαχρονικά». Με απλά λόγια, ο Πιερρακάκης εξήγησε πως δεν είναι ένας κεντρώος στη Ν.Δ., αλλά ένας νεοδημοκράτης που έχει αποδεχθεί πλήρως την ιδεολογική της πλατφόρμα.

Συναίνεση… εξωτερικού

Η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Ντόρα Μπακογιάννη παρουσίασε στην τελευταία συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής του Συμβουλίου όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα του Κοσόβου, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί ακόμη να προτείνει την είσοδο του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, λόγω του ότι υπάρχουν εκκρεμότητες στα ζητήματα κράτους δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σύσσωμη η επιτροπή πολιτικών υποθέσεων συμφώνησε με την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη, συμπεριλαμβανομένων των δύο Ελλήνων πρώην πρωθυπουργών, του Γιώργου Παπανδρέου και του Αλέξη Τσίπρα, δείχνοντας ότι η συναίνεση εκτός Ελλάδος είναι ευκολότερη απ’ ό,τι… εντός, αφού αυτό το θέμα αν συζητούνταν επί ελληνικού εδάφους, όλο και κάποια διαφωνία θα βρισκόταν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή