Μητσοτάκης για επίθεση στην Οδησσό: «Ηταν κάτι πολύ άγριο, ανησυχήσαμε όλοι»

Μητσοτάκης για επίθεση στην Οδησσό: «Ηταν κάτι πολύ άγριο, ανησυχήσαμε όλοι»

«Ημασταν σε ανοιχτό χώρο, χωρίς τη δυνατότητα να καλυφθούμε», είπε ο πρωθυπουργός για τη στιγμή της πυραυλικής επίθεσης στην ουκρανική πόλη

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις στιγμές της ρωσικής πυραυλικής επίθεσης κοντά στην ελληνική αποστολή στην Οδησσό αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει πόλεμος».

«Εμείς ήμασταν εκεί επτά ώρες. Για τους Ουκρανούς είναι καθημερινή πραγματικότητα. Και αυτό επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής της Ε.Ε. να στηριχθεί η Ουκρανία απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας με Ελληνες δημοσιογράφους στο Βουκουρέστι.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόσθεσε ότι «όλοι μας ανησυχήσαμε. Αν σκεφτείτε ότι ήμασταν σε ανοιχτό χώρο, χωρίς τη δυνατότητα να καλυφθούμε οπουδήποτε, ήταν κάτι πολύ άγριο».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός από το βήμα του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι έστειλε μήνυμα στήριξης στην Ουκρανία.

«Κανένας δεν θα μας εκφοβίσει», διαμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης. «Νομίζω ότι όλοι έχουμε ένα μήνυμα για το Κρεμλίνο: δεν θα φοβηθούμε, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία και τους γενναίους πολίτες της για όσο χρειαστεί. Και παραμένουμε ενωμένοι σε αυτό το ζήτημα», είπε. 

«Δείξαμε τη στήριξή μας στην Ουκρανία με αναπάντεχο για ορισμένους εχθρούς μας τρόπο», συνέχισε ο πρωθυπουργός. Σημείωσε, δε, ότι ποτέ η Ευρώπη δεν έχει δώσει τέτοια απάντηση, με τις κυρώσεις στη Ρωσία και με την υποστήριξη της Ουκρανίας, στρατιωτικά και οικονομικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή