Θεωρείο: Κεντρικό θέμα στα «πηγαδάκια»

Θεωρείο: Κεντρικό θέμα στα «πηγαδάκια»

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να μην έκανε αναφορά στην επίθεση του ρωσικού πυραύλου στην Οδησσό κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας της, θέλοντας να επικεντρωθεί στα θέματα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που αφορούσαν το συνέδριο, στα παρασκήνια ωστόσο το θέμα σχεδόν μονοπωλούσε το ενδιαφέρον. Οπως έλεγαν συμμετέχοντες στο συνέδριο, τόσο οι ηγέτες όσο και απλοί σύνεδροι όταν έβλεπαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον ρωτούσαν σχεδόν μονοθεματικά για την άσχημη εμπειρία που έζησε στην Οδησσό, με τον Ελληνα πρωθυπουργό να είναι ιδιαίτερα λιτός και προσεκτικός στις διατυπώσεις του.

Τετ α τετ με Ποροσένκο

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε πάντως το τετ α τετ του Ελληνα πρωθυπουργού στο περιθώριο του συνεδρίου του ΕΛΚ με τον πρώην Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο. Η συζήτηση ήταν ολιγόλεπτη, όπως έλεγαν αυτόπτες μάρτυρες, και αυστηρά για τους δυο τους, με το περιεχόμενο να μην είναι δύσκολο να το μαντέψει κανείς, καθώς αφορούσε –όπως είναι λογικό– την επίθεση των Ρώσων στην Οδησσό.

Ανοδος με «ταβάνι»

Δημοσκόπος έλεγε στη στήλη πως η άνοδος που καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριό του «έχει ταβάνι». Και εξηγούσε πως τα αυξημένα ποσοστά οφείλονται στην αύξηση της συσπείρωσης των ψηφοφόρων του κόμματος που τελευταία είχαν απομακρυνθεί. Τα ποιοτικά στοιχεία όμως δείχνουν πως πέραν της κομματικής βάσης ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διεμβολίζει κανέναν άλλο χώρο ή κόμμα και με τις υπάρχουσες πολιτικές συνθήκες το ανώτατο «ταβάνι» του είναι το 14%-15%, καθώς έχει υποστεί και μια διάσπαση από τη Νέα Αριστερά.

Στο ΠΑΣΟΚ ο Τσουκαλάς

Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί έστω και με αργό ρυθμό να συσπειρώσει γύρω του πολίτες και στελέχη από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Στο πλαίσιο αυτό, στη Χαρ. Τρικούπη θεωρούν την υποψηφιότητα του γνωστού δικηγόρου Κώστα Τσουκαλά στις επικείμενες ευρωεκλογές «ιδιαίτερα σημαντική». Πηγή του κόμματος έλεγε στη στήλη πως ο Τσουκαλάς έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που ταιριάζουν στο σημερινό ΠΑΣΟΚ. Είναι βέρος κεντροαριστερός, μετριοπαθής και νέος επιστήμονας και το προφίλ του είναι ακριβώς αυτό που θέλει ο Ανδρουλάκης. Στην ίδια λογική κινείται και η υποψηφιότητα της Ολγας Μαρκογιαννάκη, μιας νέας γυναίκας που είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος και διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στο Columbia University.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή