Δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα για το «sugar daddies» του Κουτσούμπα

Δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα για το «sugar daddies» του Κουτσούμπα

«Το ΚΚΕ, ανεξάρτητα ποιος είναι γενικός γραμματέας, έχει διαχρονικά καταγγείλει τα δίκτυα που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν και να εκπορνεύσουν νέες γυναίκες και άνδρες», σημειώνει

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή την αναφορά της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή στο όνομά της Αλέκας Παπαρήγα, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, η πρώην γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, εξέδωσε ανακοίνωση στηρίζοντας τον Δημήτρη Κουτσούμπα σχετικά με τα όσα δήλωσε για τους «sugar daddies».

«Το ΚΚΕ, ανεξάρτητα ποιος είναι γενικός γραμματέας, έχει διαχρονικά καταγγείλει τα δίκτυα τα οποία είτε παράνομα είτε “νόμιμα” με επωνυμία και ΑΦΜ επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν και να εκπορνεύσουν νέες γυναίκες και άνδρες.

Το ότι η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ συνδέθηκε με το γεγονός αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς εδώ και χρόνια σε διάφορες χώρες του κόσμου ολόκληρες εταιρείες με αντίστοιχες πλατφόρμες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν φοιτήτριες και φοιτητές που προσπαθούν να αποπληρώσουν τα δάνεια για τις σπουδές τους. Αυτή είναι η πραγματικότητα κι όσοι προσπαθούν να την κρύψουν κάτω από το χαλί είναι το λιγότερο υποκριτές»!

Να σημειωθεί ότι η Ζέττα Μακρή, κατά τη σημερινή της τοποθέτηση και την άρνηση του κ. Κουτσούμπα να πάρει πίσω όσα ανέφερε χθες, δήλωσε σχετικά: «Η μόνη μου παρηγοριά είναι ότι η Αλέκα Παπαρήγα δεν θα έλεγε και δεν θα επέμενε ποτέ σε κάτι τέτοιο».

Υπενθυμίζεται ότι πολλαπλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το σχόλιο του γενικού γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος, μιλώντας από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά ΑΕΙ, αναφέρθηκε στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ περί του σκανδιναβικού εκπαιδευτικού μοντέλου λέγοντας πως «νέες κοπέλες, φοιτήτριες να αναζητούν sugar daddies για να χορηγήσουν τις σπουδές τους».

«Γιατί ορισμένοι εμφανίζονται σοκαρισμένοι;» ανέφερε σήμερα επανερχόμενος στο θέμα ο κ. Κουτσούμπας εξηγώντας: «Γιατί αυτό που ενοχλεί δεν είναι η πραγματικότητα, αλλά η καταγγελία και η αποκάλυψή της. Δεν ενοχλείστε που όλα αυτά συμβαίνουν γύρω μας, αλλά ενοχλείστε όταν βγαίνουν στην επιφάνεια».

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της ομιλίας του άσκησε δριμεία κριτική στον γ.γ. του ΚΚΕ για αυτή του τη διατύπωση. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή