Θεωρείο: Το τετ α τετ με τους Θεσσαλούς

Θεωρείο: Το τετ α τετ με τους Θεσσαλούς

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγη ώρα προτού ο πρωθυπουργός μεταβεί στην Ολομέλεια για τη συζήτηση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, είχε στο γραφείο του στη Βουλή τετ α τετ με όλους τους Θεσσαλούς βουλευτές από Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα και Μαγνησία. Σκοπός ήταν να ενημερώσει τους βουλευτές για τη συνάντηση που θα έχει τη Δευτέρα με αγρότες της Θεσσαλίας και ακολούθως με θεσμικούς παράγοντες, προεξάρχοντος του νέου περιφερειάρχη κ. Κουρέτα. Κατά τη 45λεπτη συνάντηση, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην έκθεση των Ολλανδών, σημειώνοντας πως –μεταξύ άλλων– προβλέπει επέκταση της λίμνης Κάρλα κατά 17.000 στρέμματα, πολλά μικρά φράγματα στα βουνά και επέκταση της κοίτης των ποταμών.

Δεύτερο πρόβλημα

Ενα κρυφό πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει να κάνει μόνο με τις σχέσεις του με την Εκκλησία, που βρίσκονται στο ναδίρ, αλλά και τις σχέσεις της Ιεραρχίας με το Προεδρικό Μέγαρο, εξαιτίας του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Κυβερνητική πηγή έλεγε ότι πρόκειται για «υπαρκτό πρόβλημα που χρήζει διαχείρισης», καθώς ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Αρχιεπισκοπής και Προεδρικού –αν υπήρχε– θα μπορούσε να λειτουργήσει εκτονωτικά.

Ο Λιβάνιος και ο Ελληνοαυστραλός

Με δεδομένο πως ο ελληνισμός της Αυστραλίας είναι παραδοσιακά ισχυρός, η κυβέρνηση θέλει να έχει στις ευρωεκλογές έναν εκπρόσωπό του, ο οποίος θα μπορέσει να συσπειρώσει την πολυπληθή κοινότητα. Ο αν. υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος ετοιμάζει βαλίτσες για την Αυστραλία ενόψει 25ης Μαρτίου και θεωρείται βέβαιο ότι κατά την επίσκεψή του θα κάνει και συναντήσεις, ώστε να κλειδώσει και η υποψηφιότητα κάποιου Ελληνοαυστραλού. Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν πως η Αυστραλία θέλει δουλειά, καθώς έως τώρα έχουν γραφτεί για να ψηφίσουν με επιστολική μόλις 145 άτομα, ενώ στην Ασία, με μικρότερους πυρήνες ελληνισμού, ο αντίστοιχος αριθμός είναι 219.

Βαρόμετρο οι παλιοί

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Στελέχη που ανήκουν στην εσωκομματική αντιπολίτευση λένε ότι η συζήτηση αποκλείεται να είναι ανώδυνη, μια και το τελευταίο διάστημα υπάρχουν σύννεφα πάνω από τη Χαρ. Τρικούπη. Αυτό πάντως που περιμένουν πολλοί είναι την τοποθέτηση παλαιών στελεχών που δεν είναι βουλευτές, όπως οι Πέτρος Ευθυμίου και Φίλιππος Σαχινίδης. Πρόκειται για επιλογές του Ανδρουλάκη και, ως εκ τούτου, ο τρόπος που θα μιλήσουν θα διαμορφώσει το εσωκομματικό κλίμα.

Θύμα του viral

Πηγές που γνωρίζουν τον τρόπο που λειτουργεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας έλεγαν πως η αναφορά στους sugar daddies έγινε στο κυνήγι της viral ατάκας. Το τελευταίο διάστημα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ είχε καταφέρει να «εκμοντερνιστεί» και να γίνει γνωστός στη νεολαία μέσα από ατάκες, όπως «αυτοί είστε». Η σοσιαλμιντιακή δημοσιότητα φαίνεται πως γλύκανε τον Περισσό, που τελευταία φλερτάρει με διψήφιο ποσοστό, και είπε να ρίξει μία ακόμη ζαριά που θα γινόταν viral. Τελικά ο στόχος επετεύχθη κατά το ήμισυ, αφού η ατάκα έγινε viral, αλλά αρνητικά. Ο γραμματέας του ΚΚΕ επανήλθε στο βήμα, χωρίς να απολογηθεί –αυτό έλειπε–, αλλά δικαιολογήθηκε με τον τρόπο του, αφού απέφυγε τις λεκτικές ακροβασίες και περιορίστηκε σε αυτά που ξέρει καλύτερα: να μιλάει συντηρητικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή