Τι λέει το αλβανικό υπουργείο Αμυνας για την τελετή στην Κουτσόβα

Τι λέει το αλβανικό υπουργείο Αμυνας για την τελετή στην Κουτσόβα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας της Αλβανίας, τα Τίρανα προσκάλεσαν τον Νίκο Δένδια στην τελετή εγκαινίων της νατοϊκής αεροπορικής βάσης στην Κουτσόβα, με επιστολή προς το ελληνικό «Πεντάγωνο» η οποία εστάλη στις 29 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το υπουργείο Άμυνας της γειτονικής χώρας, ο κ. Δένδιας δήλωσε κόλλημα λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η «Κ» αναφέρθηκε στη δυσαρέσκεια που εξέφρασαν στρατιωτικές πηγές για την απουσία μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας από τα εγκαίνια της αεροπορικής βάσης.

Σε δήλωση του, ωστόσο, το αλβανικό υπουργείο Άμυνας τονίζει την ευγνωμοσύνη στην Ελλάδα και την Ιταλία για την ανάληψη της περιφρούρησης του εναέριου χώρου των Τιράνων, στο πλαίσιο της αποστολής ΝΑΤΟ Air Policing.

«Η Αλβανία και η Ελλάδα απολαμβάνουν εξαιρετικό επίπεδο ασφάλειας και συνεργασίας στην άμυνα, ως δύο αφοσιωμένοι σύμμαχοι στο NATO. Είμαστε ευγνώμονες στην Ελλάδα (και στην Ιταλία) που εδώ και χρόνια εκτελούν την Αεροπορική Αστυνόμευση για τη χώρα μας. Προς τον ίδιο σκοπό, στις 29 Ιανουαρίου, ο υπουργός Άμυνας της Αλβανίας απέστειλε επίσημη πρόσκληση στον ελληνικό του ομόλογό του να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία, συγχρόνως με την τελετή ορκωμοσίας της Βάσης Αεροπορίας Κουτσόβα. Στις 14 Φεβρουαρίου, λάβαμε την απάντηση ότι λόγω ήδη προγραμματισμένων υποχρεώσεων, ο Υπουργός Άμυνας Δένδιας δεν θα μπορούσε να παραστεί στην τελετή στην Κουτσόβα στις 4 Μαρτίου. Αντ’ αυτού, υψηλόβαθμες αρχές από την Ελληνική Πρεσβεία στην Τίρανα παρευρέθηκαν στην Κουτσόβα. Λυπούμαστε για τέτοιες ειδήσεις που δεν αποτυπώνουν την αλήθεια και την πραγματικότητα σχετικά με τη συνεργασία μας με το γειτονικό μας κράτος, την Ελλάδα, και μπορούν να συμβάλλουν στην περαιτέρω υποστήριξη παρεξηγήσεων μεταξύ των δύο φιλικών μας χωρών» αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της γειτονικής χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή