Μητσοτάκης σε αγρότες: Δίκαια πολλά από τα αιτήματα – Θα καταλήξουμε σε έναν οδικό χάρτη

Μητσοτάκης σε αγρότες: Δίκαια πολλά από τα αιτήματα – Θα καταλήξουμε σε έναν οδικό χάρτη

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των αγροτών κατά τις προηγούμενες εβδομάδες, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «ήταν κατά κανόνα κόσμιες»

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ως επί το πλείστον, συμφωνούμε ότι πολλά από τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων από τη Θεσσαλία.

Αναφερόμενος μάλιστα στις κινητοποιήσεις των αγροτών κατά τις προηγούμενες εβδομάδες, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «ήταν κατά κανόνα κόσμιες».

«Εχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας», επισήμανε. «Αντιλαμβάνομαι ότι στο μεσοδιάστημα από την προηγούμενή μας συνάντηση έχει προχωρήσει η συζήτηση, στην οποία λαμβάνουμε υπόψη και τις απόψεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας, σχετικά με την επιστροφή του ΕΦΚ, για το αγροτικό πετρέλαιο. (…) Η επιστροφή να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιη και αποτελεσματική».

«Θα καταλήξουμε σε έναν οδικό χάρτη που θα δεσμεύεται η κυβέρνηση για ό,τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα», συνέχισε, ενώ υπογράμμισε ακόμη ότι «έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση της ΚΑΠ».

«Ενόψει των ευρωεκλογών, η ταχύτητα της πράσινης μετάβασης και ο τρόπος με τον οποίο αυτή θα γίνει θα αποτελέσει κύριο πεδίο συζήτησης», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Το master plan δεν είναι θέσφατο, αλλά δίνει σαφείς κατευθύνσεις»

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού με τους θεσμικούς φορείς της Θεσσαλίας, με τους οποίους συζήτησε μεταξύ άλλων τo master plan της ολλανδικής εταιρείας «HVA International» για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιφέρειας.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο σχέδιο, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι για τη σύνταξή του εργάστηκαν περισσότεροι από 40 επιστήμονες, λέγοντας παράλληλα πως η εν λόγω μελέτη «δεν είναι προφανώς ένα θέσφατο, αλλά νομίζω ότι δίνει πολύ σαφείς κατευθύνσεις».

Κατά την εισήγησή του, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε επίσης ότι «αυτή είναι η πρώτη από πολλές άλλες συναντήσεις που θα έχουμε, καθώς η δύσκολη δουλειά θα έλεγα ότι τώρα ξεκινά».

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT