Συνέντευξη Μητσοτάκη: Σφοδρή κριτική με επίκεντρο την τραγωδία

Συνέντευξη Μητσοτάκη: Σφοδρή κριτική με επίκεντρο την τραγωδία

Πώς σχολίασαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Νέα Αριστερά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οξύτατες αντιδράσεις από τον χώρο της αντιπολίτευσης προκάλεσε το περιεχόμενο της χθεσινής τηλεοπτικής (ΣΚΑΪ) συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ως απλός παρατηρητής των γεγονότων, που με αφέλεια παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την τραγωδία στα Τέμπη εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός», σημειώνεται σε ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση με τις ηλεκτρονικές επιστολές της ευρωβουλευτού Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «έχει ενδιαφέρον το γεγονός πως ο πρωθυπουργός άφησε ακάλυπτη την υπουργό Εσωτερικών κ. Κεραμέως σε σχέση με τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού, καθώς παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και από την κ. Ασημακοπούλου και από το ίδιο το υπουργείο. Αλήθεια, ο κ. Μητσοτάκης εξακολουθεί έπειτα από αυτή την παραδοχή να εμπιστεύεται την υπουργό του;», τονίζεται χαρακτηριστικά, με την Κουμουνδούρου να καταλήγει με ένα ερώτημα: «Αλήθεια, τι εννοούσε ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι η Ν.Δ. ήταν παλιά στα μαχαίρια με το ΠΑΣΟΚ; Οτι πλέον υπάρχουν σημεία σύμπλευσης ή και πολιτικής ταύτισης;».

Η δήλωση Ανδρουλάκη

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης σε δήλωσή του αναφέρει: «Η ευρωπαϊκή Εισαγγελία συνέδεσε με καθαρό τρόπο το έγκλημα στα Τέμπη με τη μη υλοποίηση του έργου της τηλεδιοίκησης. Στο πόρισμά της το καλοκαίρι περιγράφει τα αδικήματα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος για τον υπουργό της Ν.Δ. κ. Καραμανλή. Το ΠΑΣΟΚ βάσει αυτού του πορίσματος πρότεινε εξαρχής προανακριτική επιτροπή. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης κάνει ότι δεν τα ξέρει όλα αυτά. Συναντάμε και σε αυτή την τραγωδία το ίδιο μοτίβο: διαφθορά και συγκάλυψη. Οπως, άλλωστε, έκαναν στο σκάνδαλο του βουλευτή τους, του κ. Πάτση, με τα κόκκινα δάνεια. Οπως, άλλωστε, έκαναν στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Δυστυχώς, στα χέρια του κ. Μητσοτάκη υποβαθμίζεται το κράτος δικαίου στη χώρα μας».

Την ίδια στιγμή το Κομμουνιστικό Κόμμα σε ανακοίνωσή του εστιάζει στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών: «Ο,τι κι αν λέει ο κ. Μητσοτάκης για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, τόσο για το έγκλημα στα Τέμπη όσο και για τις προσπάθειες συγκάλυψής του, τον εκθέτει η απαράδεκτη στάση του κόμματός του στην εξεταστική επιτροπή και το εσπευσμένο κλείσιμό της». Και προσθέτει: «Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για την αποκάλυψη όλων των αιτιών που οδήγησαν σε αυτό το έγκλημα, για την απόδοση των ποινικών και πολιτικών ευθυνών όπου υπάρχουν».

Τέλος, η Νέα Αριστερά, αφού αναφέρει για τα Τέμπη ότι «με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας το έργο της Δικαιοσύνης στην πραγματικότητα σαμποτάρεται», προσθέτει: «Οι πολίτες δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την κυβέρνηση, που ζει έξω από την κοινωνία. Η ανάγκη για εναλλακτική πρόταση και διέξοδο είναι πια επιτακτική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή