Κασσελάκης για γάμο ομοφύλων: «Πίεσα τον Μητσοτάκη να φέρει το νομοσχέδιο άμεσα» – Τι είπε για τη στάση ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ

Κασσελάκης για γάμο ομοφύλων: «Πίεσα τον Μητσοτάκη να φέρει το νομοσχέδιο άμεσα» – Τι είπε για τη στάση ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ

Η αναφορά στα Τέμπη, η απάντηση στον Κυριάκο Βελόπουλο και το σχόλιο για την Εκκλησία

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τα πρόσφατα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη, τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, τη στάση του ΚΚΕ σε ζητήματα που αφορούν τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και το δυστύχημα των Τεμπών μίλησε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανος Κασσελάκης. στο πλαίσιο του Upfront Initiative, το μεσημέρι της Πέμπτης 14/3.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε αρχικά στο πόρισμα της Ευρωπαίας εισαγγελέως για τα Τέμπη. «Είναι πολύ λυπηρό που η Ευρωπαία εισαγγελέας μπλοκάρεται από το κράτος για την έρευνα της υπόθεσης. Η ατιμωρησία πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με νέες δηλώσεις του Κυριάκου Βελόπουλου σε βάρος του με αφορμή την παρουσίαση του κ. Κασσελάκη στο Στρατόπεδο της Θήβας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Να ασχοληθεί με την κηραλοιφές και τη φαλάκρα του. Τέτοιο μένος συνήθως κάτι κρύβει».

Οσον αφορά το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, ο κ. Κασσελάκης τόνισε: «Πίεσα πολύ τον πρωθυπουργό να φέρει το νομοσχέδιο άμεσα και όχι –όπως μου είχε πει– μέσα στην τετραετία γενικώς. Δεν υπάρχει σωστό timing στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η αξιωματική αντιπολίτευση βοήθησε να περάσει το νομοσχέδιο αυτό και γι’ αυτό είμαι ιδιαίτερα περήφανος». Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα απολογηθεί ποτέ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ειδικά για θέματα ισότητας».

Ερωτηθείς για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία του εν λόγω νομοσχεδίου, σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρα ένα κεντροδεξιό κόμμα και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι η μόνη προοδευτική παράταξη. Οσον αφορά τη στάση του ΚΚΕ, υποστήριξε ότι «το ΚΚΕ είναι ένα ομοφοβικό κόμμα και είναι ντροπή του αυτό που ψήφισε».

Για τη στάση της Εκκλησίας, ο κ. Κασσελάκης σημείωσε ότι ο ίδιος είναι θρησκευόμενος και δεν θεωρεί ότι χρειάζεται την άδεια οποιουδήποτε ιερέα για να μπει στην εκκλησία. Στάθηκε επίσης στη θέση του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, κάνοντας λόγο για εξαιρετική στάση στο θέμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή