Πρόεδρος Διοικητικών Δικαστών: Η Ευρωπαία Εισαγγελέας υπερβαίνει κατά πολύ τις αρμοδιότητές της

Πρόεδρος Διοικητικών Δικαστών: Η Ευρωπαία Εισαγγελέας υπερβαίνει κατά πολύ τις αρμοδιότητές της

«Θα της συνιστούσα να κάνει τη δουλειά της αθόρυβα και μεθοδικά, όπως κάνουν οι πραγματικοί δικαστές και εισαγγελείς, χωρίς βαρύγδουπες δηλώσεις που προσβάλλουν τη θεσμική αυτονομία των κρατών-μελών της Ε.Ε. και την καθιστούν μέρος του προβλήματος, αντί της λύσης», σημειώνει σε ανάρτησή του

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε υψηλούς τόνους απαντάει στην Ευρωπαία Εισαγγελέα, Λάουρα Κοβέσι, ο πρόεδρος της Ενωσης Διοικητικών Δικαστών, Παναγιώτης Δανιάς, με αφορμή όσα ανέφερε για την υπόθεση των Τεμπών.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Δανιάς κάνει λόγο για «υπέρβαση κατά πολύ των αρμοδιοτήτων» και προσβολή της «θεσμικής αυτονομίας των κρατών-μελών της Ε.Ε.».

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαία Εισαγγελέας ανέφερε πως θα ήταν αναγκαία η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών στην Ελλάδα, καθώς, όπως λέει, το ισχύον νομικό πλαίσιο δεν της επιτρέπει να κάνει σωστά τη δουλειά της.

«Noμίζω ότι η Ευρωπαία Εισαγγελέας υπερβαίνει κατά πολύ τις αρμοδιότητές της, όταν μας λέει ότι πρέπει να αλλάξουμε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, ή και το Σύνταγμα, ώστε να μπορεί, δήθεν, να κάνει ανενόχλητη την έρευνά της», αναφέρει στην αιχμηρή απάντησή του ο κ. Δανιάς.

Οπως σημειώνει, «θα της συνιστούσα να κάνει τη δουλειά της αθόρυβα και μεθοδικά, όπως κάνουν οι πραγματικοί δικαστές και εισαγγελείς, χωρίς βαρύγδουπες δηλώσεις που προσβάλλουν την θεσμική αυτονομία των κρατών-μελών της Ε.Ε. και την καθιστούν μέρος του προβλήματος, αντί της λύσης».

Σύμφωνα με τον δικαστή, ο νόμος περί ευθύνης υπουργών «δεν την εμποδίζει να ζητήσει έγγραφα, μαρτυρίες από μέλη Διοικήσεων και στοιχεία από οποιαδήποτε πηγή της είναι χρήσιμα για την εργασία της».

«Αν διαπιστώσει, πράγματι, εμπόδια στο έργο αυτό από υπουργούς, να τους κατονομάσει και να το στείλει στη Βουλή, που είναι η μόνη αρμόδια να επιληφθεί. Εκτός, αν ο σκοπός της είναι να κατέβει και αυτή στις ευρωεκλογές, σαν τον Βέλγο ανακριτή της υπόθεσης της Καϊλή», τονίζει καταληκτικά.

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Noμίζω ότι η Ευρωπαία Εισαγγελέας υπερβαίνει κατά πολύ τις αρμοδιότητές της, όταν μας λέει ότι πρέπει να αλλάξουμε το νόμο περί ευθύνης Υπουργών (!!), ή και το Σύνταγμα (!!!), ώστε να μπορεί, δήθεν, να κάνει ανενόχλητη την έρευνά της. Θα της συνιστούσα, λοιπόν, να κάνει τη δουλειά της αθόρυβα και μεθοδικά, όπως κάνουν οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ Δικαστές και Εισαγγελείς στις Χώρες-Μέλη, χωρίς βαρύγδουπες δηλώσεις που προσβάλουν την θεσμική αυτονομία των Κρατών Μελών της Ε.Ε. και την καθιστούν μέρος του προβλήματος, αντί της λύσης. Και δεν την εμποδίζει, βέβαια, η ασυλία των Υπουργών να ζητήσει έγγραφα (το σημαντικότερο), μαρτυρίες από μέλη Διοικήσεων κλπ., και στοιχεία από οποιαδήποτε πηγή της είναι χρήσιμα για την εργασία της. Και η εργασία της δεν είναι να δίνει συνεντεύξεις στα μέσα και να μιλάει για το “τραύμα” των συγγενών των θυμάτων (αναμφίβολα υπαρκτό, αλλά ΑΔΙΑΦΟΡΟ για την αναζήτηση της αλήθειας). Και αν διαπιστώσει, πράγματι, εμπόδια στο έργο αυτό από Υπουργούς, να τους κατονομάσει και να το στείλει στην (Ελληνική) Βουλή, που είναι η μόνη αρμόδια να επιληφθεί. Εκτός, αν ο σκοπός της είναι να κατέβει και αυτή στις Ευρωεκλογές, σαν τον Βέλγο ανακριτή της υπόθεσης της Καϊλή»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT