Στο Κάιρο αύριο ο πρωθυπουργός – Συνάντηση με Αλ Σίσι

Στο Κάιρο αύριο ο πρωθυπουργός – Συνάντηση με Αλ Σίσι

Στις 13:15 ο πρωθυπουργός θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κάιρο επισκέπτεται αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα έχει μεταξύ άλλων διμερή συνάντηση με τον Αιγύπτιο πρόεδρο. 

Ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον πρωθυπουργό του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρο, τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη, τον καγκελάριο της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ και την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι.

Στις 13:15 ο πρωθυπουργός θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Αλ Σίσι. 

Στις 14:30 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των χωρών.

Στις 17:15 οι ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Παρά το γεγονός ότι οι Βρυξέλλες κρατούν «επτασφράγιστο μυστικό» το τι θα συμφωνηθεί την Κυριακή στην Αίγυπτο, το βέβαιο είναι ότι το ζήτημα απασχόλησε την περασμένη εβδομάδα το Κολέγιο των Επιτρόπων, που συνεδρίασε στο Στρασβούργο και εξέδωσε μάλιστα απολογισμό τετραετίας για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, με αποκορύφωμα την ιστορική επίτευξη του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή