ΥΠΕΞ: Χαιρετίζουμε την απόφαση για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Βοσνίας

ΥΠΕΞ: Χαιρετίζουμε την απόφαση για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Βοσνίας

«Η Ελλάδα έχει στηρίξει και συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα την ενταξιακή πορεία της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, στο πλαίσιο της προώθησης της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Χαιρετίζουμε ενθέρμως τη χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης με την Ευρωπαϊκή Ενωση», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο X.

«Η Ελλάδα έχει στηρίξει και συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα την ενταξιακή πορεία της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, στο πλαίσιο της προώθησης της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων, η οποία εγκαινιάστηκε με τη Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης το 2003», προσθέτει.

Υπενθυμίζεται πως σε συμφωνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης με την Ευρωπαϊκή Ενωση κατέληξαν χθες οι Ευρωπαίοι ηγέτες. 

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σε δηλώσεις του από το Ζάγκρεμπ, είχε τονίσει πως έχει έρθει η ώρα για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε.

Επισημαίνεται πως η Ελλάδα είναι μέλος της ομάδας χωρών που προωθούν την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή