Βουλή: Κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας από τον Νίκο Ανδρουλάκη

Βουλή: Κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας από τον Νίκο Ανδρουλάκη

Την πρόταση δυσπιστίας συνυπογράφουν τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατατέθηκε από το ΠΑΣΟΚ η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, την οποία είχε προαναγγείλει ο Νίκος Ανδρουλάκης την Κυριακή, στον απόηχο του δημοσιεύματος του «Βήματος» περί παραποίησης των ενδοεπικοινωνιών τη νύχτα της τραγωδίας των Τεμπών.

Την πρόταση δυσπιστίας συνυπογράφουν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας. 

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ νωρίτερα είχε ενημερώσει τηλεφωνικά για το περιεχόμενο και το σκεπτικό της πρότασης τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο, την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον επικεφαλής της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση, καθώς και τον γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Από την πλευρά του, το Μαξίμου έχει ήδη –μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά και κορυφαίων στελεχών– δείξει σαφή δείγματα της στρατηγικής που θα ακολουθήσει. Ο Παύλος Μαρινάκης στη δήλωσή του έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για «αντικυβερνητική εκστρατεία» και «προσπάθεια αποσταθεροποίησης», μιλώντας μάλιστα και για σύνδεση με «οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα».

Ολα δείχνουν, συνεπώς, ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αντεπιτεθεί στη Βουλή, μέσω και του ίδιου του πρωθυπουργού, σε υψηλότατους τόνους, προμηνύοντας μια εκρηκτική συνεδρίαση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή