Θεωρείο: Ποιον έδειξε η Αννα-Μισέλ

Θεωρείο: Ποιον έδειξε η Αννα-Μισέλ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα με παραλήπτες αποδήμους που έλαβαν το γνωστό πλέον email η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου δίνει την απάντησή της σχετικά με το πώς έλαβε τα στοιχεία τους. Η ευρωβουλευτής αναφέρει ρητώς πως τα προσωπικά δεδομένα τους περιήλθαν στα χέρια της, στα τέλη Ιανουαρίου 2024, σε ψηφιακή μορφή, από τον τότε γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού της Ν.Δ., Νίκο Θεοδωρόπουλο. Μάλιστα τονίζει πως τα συγκεκριμένα στοιχεία είχαν συλλεγεί από τις βουλευτικές εκλογές του 2023 και δεν περιλαμβάνουν ΑΦΜ, ΑΜΚΑ ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία από την εγγραφή των αποδήμων στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου.

Αναβολή του υπουργικού

Για σήμερα ήταν προγραμματισμένο το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο λόγω της πρότασης δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ μετατίθεται για την άλλη εβδομάδα. Ο πρωθυπουργός είχε σκοπό να ανακοινώσει μάλιστα την αύξηση του κατώτατου μισθού, κάτι που θα γίνει τελικά την επόμενη εβδομάδα όταν θα λάβει χώρα η συνεδρίαση.

Μαζί με Αζερμπαϊτζάν

Για να γίνει αντιληπτό τι είπε ο Στέφανος Κασσελάκης προτείνοντας να γίνουν οι εκλογές στην Ελλάδα με διεθνείς παρατηρητές, αρκεί μια ματιά σε ποιες χώρες συμβαίνει αυτό. Αρμόδιος για το θέμα είναι ο ΟΑΣΕ, που τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί σε χώρες όπως το Καζακστάν, το Αζερμπαϊτζάν και το Ουζμπεκιστάν, με αποστολές αντιπροσώπων που ελέγχουν αν υπάρχουν… όλα τα ψηφοδέλτια ή ασκείται βία κατά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος. Αυτό που ίσως δεν ήξερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως και σε πιο προηγμένες Δημοκρατίες υπάρχουν παρατηρητές στις εκλογές. Αυτό γίνεται μέσω του ODIHR, που είναι ο θεσμός για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ΟΑΣΕ. Συνήθως μόνο 6 αξιωματούχοι επισκέπτονται την Ελλάδα πριν από την εκλογική αναμέτρηση και κατά τη διάρκεια της εκλογικής ημέρας.

Θα πάρει τον λόγο

Στην τριήμερη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή μετά την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να πάρει τον λόγο και ο πρώην υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής. Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που θα μιλήσει δημόσια για το δυστύχημα, μετά την τοποθέτησή του στη Βουλή λίγο μετά την τραγωδία αλλά και μετά την πολύωρη απολογία του στην εξεταστική επιτροπή προσφάτως. Η χρονική συγκυρία ωστόσο που θα πάρει τον λόγο, με την τροπή που έχει λάβει το θέμα και την αναζωπύρωσή του από πολλές πτυχές, δίνει έξτρα ενδιαφέρον στο τι θα πει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή